Informació general

El Servei d'Informació i Atenció a les Dones de Cambrils, subvencionat amb 40.000 euros

Per Redacció

Imatge dels representants dels ajuntaments i consells comarcals signants d'aquest conveni

L’Institut Català de les Dones (ICD) destinarà en dos anys un total de 500.000 euros als Serveis d’Informació i Atenció a les Dones del Camp de Tarragona (SIAD), dels quals 20.000 seran destinats a Cambrils aquest primer any i 20.000 més el vinent. Amb aquest import, incrementa en un 74% el suport econòmic als serveis dels consells comarcals i els ajuntaments. La quantitat que rebrà Cambrils és la mateixa que les poblacions del Vendrell i Valls, i tots els consells excepte el del Tarragonès, que en rebrà 30.000; les ciutats de Tarragona i Reus n'obtindran 40.000.
 
L’ICD és un òrgan adscrit al Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, i els SIAD són serveis que donen informació, orientació i assessorament en tots els aspectes relacionats amb la vida de les dones: àmbit laboral, social, personal, familiar i altres.  Els contractes-programa per al desenvolupament d’aquests serveis municipals o comarcals permetran enfortir l’atenció a les dones a tot l’àmbit territorial català. També donen compliment a la Llei del dret de les dones a eradicar la violència masclista, que defineix els SIAD com serveis que incrementen l’eficàcia en l’actuació envers la sensibilització social, la prevenció i la detecció de les situacions de violència masclista.
 
L’objectiu de l’ICD amb aquesta iniciativa és enfortir les polítiques locals de suport a les dones i promoure la consolidació i/o creació d’espais de referència que atenguin les seves demandes. L’ICD assessora i dóna suport econòmic als projectes dels ens locals des de l’any 2005, quan es va crear una convocatòria de subvencions específica. L’aportació de l’ICD a les polítiques de dones que desenvolupen els ens locals ha suposat una inversió entre els anys 2005 i 2008 de 9.945.453 euros.

Comenta aquest article