Societat

El Bus "Gaudí La Pedrera" fa parada a Cambrils

Per Gerard Ballester

 
 
 A dalt, el Bus "Gaudí La Pedrera" estacionat a la plaça Aragó. A sota, l'interior del l'autobús on hi ha l'espai visitable de l'exposició.
El Bus Gaudí La Pedrera és un projecte de divulgació de l’obra de Gaudí, promogut per la Fundació Caixa Catalunya, i d’un dels seus edificis més emblemàtics, La Pedrera. Consisteix en un autobús amb laterals extraïbles, que genera un espai interior de 50 m2 (accessible també per a persones amb mobilitat reduïda) i amb l'objectiu d'arribar tant a la comunitat escolar com al públic en general.
L'exposició itinerant s'estrenà el juliol de l'any passat a Barcelona i ha arribat a Cambrils després de recórrer nombrosos municipis de Catalunya i del País Valencià, on molts escolars han tingut l'oportunitat de poder visitar-lo.

L'exposició es veu potenciada gràcies als audiovisuals que podem trobar en les 4 seccions que la constitueixen

Dins del bus podem destacar quatre àmbits temàtics principals, cadascun d’ells amb textos explicatius i complementats amb vídeos i fotografies. El primer espai ens presenta la figura de Gaudí, on podrem descobrir algunes de les seves obres més conegudes. La segona secció se centra en la Pedrera. Es mostra una filmació amb fotografies del projecte i del procés constructiu de l’edifici i una reproducció a gran escala de l’alçat original que Gaudí va realitzar per La Pedrera. En el tercer espai es poden conèixer quatre de les aportacions tècniques més innovadores de Gaudí, com ara el concepte de la planta lliure i la geometria reglada, o bé l’arc catenari i la maqueta estereofunicular que trobarem reproduïda a l’exposició i mitjançant la qual va poder realitzar les voltes. L'últim espai que es pot visitar se centra en el disseny i l'ergonomia del mobiliari gaudinià. A través de l'audiovisual d'aquesta secció, podrem veure tota una sèrie de mobles, paviments i ferramentes i fins i tot podrem observar unes reproduccions de poms i tiradors. 

L'autobús romandrà instal·lat a la plaça Aragó de Cambrils fins avui dimecres i es podrà visitar de 10 a 14 hores del matí i de 16 a 20 hores a la tarda. Posteriorment serà visitable a Salou fins aquest divendres.

Comenta aquest article