Esports

El Club Tennis Taula Cambrils, un club en plena expansió

Per Berta Ruiz

Alguns dels joves palistes del Club Tennis Taula Cambrils, a les instal·lacions del club, en una jornada d'entrenament
Alguns dels joves palistes del Club Tennis Taula Cambrils, a les instal·lacions del club, en una jornada d'entrenament | Berta Ruiz

Alguns dels joves palistes del Club Tennis Taula Cambrils, a les instal·lacions del club, en una jornada d'entrenament


El Club Tennis Taula Cambrils està experimentant en els darrers mesos un important creixement en el seu nombre d'esportistes i una revifada en el seu calendari d'activitats. El nou president del club, des de fa poc més d'un mes, Miguel Ángel González, n'és un dels principals artífexs i ha volgut explicar a Revista Cambrils Diari Digital quina és a la situació actual del club, les novetats per a la propera temporada i quins són els seus objectius de futur.

Les instal·lacions del Club Tennis Taula Cambrils estan situades al primer pis del Palau Municipal d'Esports. De fet, des de fora al carrer es pot llegir amb lletres grans "Escola de Tennis Taula". Aquesta va ser una de les primeres accions que Miguel Ángel González va prendre com a president: donar a conèixer l'escola als més joves i renovar, en la mesura del possible, les instal·lacions del club. Unes instal·lacions que compten amb un espai força escàs, donat el volum de palistes que s'hi entrenen.

Una base sòlida de jugadors

La base del club és força àmplia, ja que més d'una cinquantena de nens i nenes d'entre 8 i 14 anys entrenen durant tot l'any a les instal·lacions del club. A més, tal i com va apuntar Miguel Ángel González, arrel de la celebració del 1r Open Ciutat de Cambrils de Tennis Taula s'han incorporat al club 27 nous membres de totes les edats. D'altra banda, el club també compta amb 12 palistes que competeixen, per equips, en les categories de Tercera Territorial i Primera Territorial. Per aquesta propera temporada 2009-2010, tal i com va comentar el president i entrenador del club, "he fitxat a tres jugadors importants. L'objectiu és reforçar els equips que estan a Tercera per tal de pujar a Segona i també aconseguir que l'equip que està a Primera pugui pujar a Segona Nacional". Una de les incorporacions més destacades del club per a la propera temporada serà el palista cambrilenc, Josep Pajuelo, sobre el qual González va comentar que "és un jugador molt bo i molt conegut en el tennis taula de la zona". El cambrilenc ja havia estat al club, actualment estava competint al Nàstic de Tarragona i ara torna al Club Tennis Taula Cambrils.
Seguint amb el treball que s'està fent en la base, una de les novetats d'enguany també serà la creació d'equips benjamins i alevins per a la competició.

Organitzar més activitats i més tornejos

El passat 28 de juny, el Palau Municipal d'Esports de Cambrils va acollir amb èxit el 1r Open Ciutat de Cambrils de Tennis Taula. A més, un dels membres del club, Fabián Teruel de 14 anys d'edat, va quallar una excel·lent actuació aconseguint una tercera posició.
Aquesta però no serà la única activitat prevista pel Club Tennis Taula Cambrils. Segons va comentar Miguel Ángel González, el proper 22 d'agost, Cambrils organitzarà un campionat per a esportistes federats i no federats en les categories de benjamí, aleví, infantil i júnior. Aquest serà un nou Open "de preparació per encarar la nova temporada", segons va assenyalar el president del club. D'altra banda, de cara als mesos d'octubre o novembre també està previst organitzar a Cambrils el primer campionat territorial per equips.
De cara a 2010, Miguel Ángel González també va comentar que Cambrils podria acollir un campionat absolut de Catalunya, i que un altre dels objectius és que Cambrils també pugui ser seu d'un campionat d'Espanya.

D'altra banda, Miguel Ángel González també és l'entrenador de l'equip de discapacitats físics de Cambrils, que també participa en totes les activitats organitzades pel club.

Objectiu: donar a conèixer el tennis taula

Miguel Ángel González també comentava que l'objectiu és seguir creixent i seguir treballant amb la federació de Tarragona "per rellançar aquest esport", i treballar amb les escoles comarcals "per fomentar el tennis taula a l'escola. L'objectiu és poder crear el 1r Open Intercol·legial de Tarragona. A banda, també vull arribar als nens i joves de Cambrils i als professors i directors dels centres escolars cambrilencs. Vull que coneguin l'esport, per tal de fomentar el tennis taula a l'escola i que també sigui una activitat extraescolar". Cal destacar també que el Club Tennis Taula està agermanat amb la Federació de Lleida. A banda, des del club cambrilenc també es vol crear una escola d'exhibicionistes de tennis taula, que seria la primera de Tarragona.

 


A l'esquerra, el palista cambrilenc Fabián Teruel, amb el trofeu aconseguit a l'Open de Cambrils, i al seu costat el seu entrenador i president del club Miguel Ángel González
 

 

Comenta aquest article