Cultura

El pintor del CAT Antonio Gil exposarà una de les seves obres al Carrousel de Louvre

Per Gerard Ballester

 
 
 A dalt, el bodegó que s'exposarà al Louvre. A sota, Antonio Gil a la seu de Revista Cambrils.
Va néixer artista; des de ben petit sempre l'havia atret la pintura, però no va ser fins a l'octubre del 2007 que va decidir dedicar-s'hi professionalment.
D'aleshores ençà, durant tot un any va realitzar tota una sèrie de cursos i cursets per poder posar-se a to, artísticament parlant, i alhora poder disposar d'un estoc més ampli, necessari per poder fer exposicions. Durant aquest temps calia dedicar-hi una mitjana d'entre 8 i 9 hores diàries, no solament pintant sinó que també calia dedicar temps a documentar-se, fer fotografies del lloc que volia plasmar en les seves obres, analitzar les gradacions de colors que s'havia d'utilitzar, fer els esbossos necessaris, entre d'altres accions prèvies.
Actualment disposa de 140 obres. Quan li hem preguntat sobre un tema clau en els artistes, l'estil, ens ha explicat que no s'atreveix a atribuir a les seves obres un únic estil sinó més aviat un estil múltiple i variat, tot i que els temes que l'atreuen més són el paisatge, la natura i l'arquitectònic, sempre basats en el realisme i l'impressionisme; principalment utilitza les tècniques de la pintura a l'oli i l'acrílica.

"L'exposició al Carrousel de Louvre és el repte més gran de la meva trajectòria artística"

L'exposició se celebrarà a París del 11 al 14 de desembre. Enguany s'hi presenten un total de 260 obres, entre quadres i escultures. En la delegació espanyola hi ha 24 artistes sel·leccionats. Cada artista pot exposar un màxim de dues obres.
És el primer cop que l'artista es presenta en una exposició d'aquestes característiques. Anteriorment ja havia fet dues exposicions de 23 i 19 obres respectivament. I deu exposicions col·lectives a partir de l'associació d'artistes com2Art, on cada artista de l'entitat aporta 6 obres les quals realitzen tota una sèrie d'exposicions durant tot un any.
De fet, és gràcies a aquesta associació que va poder presentar-se a la sel·lecció d'obres per part dels crítics d'art de la SNBA, la Sociedad Nacional de Bellas Artes, i finalment accedir a exposar al Carrousel de Louvre. Com2Art va donar suport a la seva evolució artística i de la realització de la pintura. L'autor ens explica que també hi ha la possibilitat d'accedir-hi a nivell individual però és molt més complex: cal mostrar un currículum, una pàgina web convincent...
L'obra que ha de ser exposada és un bodegó. No està feta expressament per anar a concurs, aquesta idea no el convenç, sinó que era una obra que tenia pendent i va decidir acabar-la per poder-la presentar. En paraules del propi autor: "vaig haver de fer un procés d'enfosquiment general i una posterior "barroquització" de l'obra".

Ara el ritme ja no és tan accelerat. No es basa tant en fer un gran nombre d'obres en un temps molt limitat, que alguns mesos va arribar a ser de 6 quadres cada mes de format 50/60, sinó que li agrada dedicar més temps a l'elaboració d'obres de gran format.
Com a projectes de futur es planteja la idea de seguir participant en concursos d'aquesta envergadura. El proper podria ser la fira del nord d'Europa que se celebra cada any a Oslo.

Comenta aquest article