Esports

La UCF Cambrils presenta en societat el seu projecte esportiu, social i econòmic

Per Redacció



Els infantils de l'EF Veterans en un moment del partit contra l'Amposta dins la promoció d'ascens a Preferent
La Unió de Clubs de Futbol Cambrils, UCF Cambrils, formada per la fusió de l'EF Veterans, Cardenal Vidal i Barraquer, Oleastrum, Club Veterans de Futbol i el Club Esportiu Veterans de Cambrils, ja ha enllestit el que serà el projecte esportiu, social i econòmic del club, un projecte que va ser presentat a l'alcalde i al regidor d'Esports aquest passat dimecres així com la composició de la junta directiva d'aquest nou club. La UCF Cambrils neix amb 25 equips de futbol base, que van des de prebenjamins a juvenils i amb un equip femení, a més d'un equip amateur a Primera Territorial i de dos equips de veterans.

Futbol base, futbol amateur i futbol recreatiu

Dins del que és el projecte esportiu del nou club es contemplen tres nivells. Pel que fa al futbol base la UCF Cambrils opta per la vesant formativa i humana en contraposició de la que primària ocupar els primers llocs de les respectives classificacions. En aquest apartat, el club també vol potenciar el futbol femení.
El futbol amateur busca, a curt termini, que la majoria de jugadors del primer equip hagin sortit del futbol base cambrilenc i assolir la categoria adequada a la nostra població sense renunciar al somni d'arribar a la Tercera Divisió. Per aquesta finalitat, el club ha establert que l'equip amateur de més baixa categoria estigui format per jugadors sub 23 i que sigui la continuïtat de l'equip juvenil. D'altra banda, l'equip amateur de més categoria el nodriran els jugadors que ja hagin passat pel primer amateur.
La vesant del futbol recreatiu la conformen els equips veterans i, si s'escau, la possible formació d'equips de futbol 7. Tampoc es descarta la possible creació d'un equip de rugbi.

D'altre banda, l'objectiu del club de cara al futbol base és que sigui una eina educativa, que ajudi en la formació dels nens i les nenes i que, a més, faciliti la integració i faci de pont entre les diferents cultures que es poden trobar a Cambrils.

Arribar al miler de socis

Un dels objectius de la UCF Cambrils és augmentar la massa social del club i arribar al miler de socis. Per a aquesta finalitat ha dissenyat una sèrie d'estratègies que passen per la creació de diferents carnets, fer jugar partits de futbol base abans dels partits de l'amateur o bé la creació d'una grada jove.
El projecte de la UCF Cambrils també contempla la part dels recursos econòmics. Així doncs es vol implantar una línia de merchandising que impliqui la creació d'una mascota del club i una línia de productes per vendre, com sóm samarretes, paraigües, encenedors, gorres, banderes,.. . A banda, el club vol créixer i organitzar events com ara les presentacions dels diferents equips i la organització de tornejos. També es vol organitzar un campionat escolar destinat als xiquets i xiquetes de P5, primer i segon de primària.
En una vesant més social, el projecte del nou club de futbol dóna una especial rellevància a les funcions que pugui desenvolupar el futur bar dels camps de futbol que, segons el projecte, s'ha de convertir en una mena de local social del club a més d'una font de recursos importants.

Eduard Martí presideix el nou club

La UCF Cambrils està presidida per Eduard Martí i compta amb Jordi Font com a vicepresident primer i adjunt a la presidència; Joan Oriol, com a vicepresident de relacions externes, institucionals i públiques; Ramon Solà, com a tresorer i vicepresident econòmic; Francisco Javier Ferré, com a vicepresident esportiu; Joan Canaldas com a vicepresident social i de màrqueting i, com a vocals, a Robert Barrientos, Mingo Capafons, Quico Torrente, Emilio Fermín, Adolfo García, Joaquín Sánchez-Barroso i Carles Risalde.
El nou club s'estructura en un seguit de comissions de treball i contempla, dins el seu esquema, un procés de professionalització progressiu en diferents àmbits. De moment s'ha aprovat la contractació d'un comercial que serà el responsable de la venda directa de publicitat dels camps, dels cartells i del web que es crearà. També s'ha aprovat la contractació d'un administratiu per a la gestió burocràtica del club. de cara al futur s'ha previst contractar, a més, un director esportiu del club, un preparador físic, un fisioterapeuta, un massatgista i un nutricionista.

Comenta aquest article