Informació general

Les queixes sobre les zones blaves al Port i al Regueral centren una nova reunió de les associacions de veïns

Per Berta Ruiz

Inici de la reunió de les associacions de veïns, ahir a la tarda al centre Les Basses

Set associacions de veïns de Cambrils –l'Associació de veïns El Pinaret, l'Associació de veïns La Parellada, l'Associació de veïns Els Ametllers, l'Associació de propietaris del Regueral, l'Associació de veïns del Barri Antic del Port, l'Associació de veïns i propietaris de Sol Cambrils i l'Associació de veïns i propietaris del Molí de la Torre– van reunir ahir al vespre al centre Les Basses per tractar diferents qüestions que afecten els diferents barris cambrilencs.

Zones blaves al port i al Regueral

Un dels temes principals de l'ordre del dia de la reunió d'ahir va ser el tema de les zones blaves al barri del Port i al barri del Regueral. Pel que fa als veïns del Port, aquests es queixen que els comerciants de la zona aclaparen gairebé totes les places d'aparcament disponibles i els veïns no tenen lloc on deixar els seus vehicles. Segons ha explicat la secretària de l'Associació de veïns del Molí de la Torre –Lidia Aguirre– a Revista Cambrils Diari Digital, "als comerciants els hi donen una llicència d'aparcament i hi poden aparcar les 24 hores. No té sentit que aparquin a les zones blaves que estan dissenyades per a que hi hagi mobilitat de vehicles. Que tinguin les mateixes consideracions que la resta de zones blaves, en les quals hi pots estar un màxim de 4 hores, o que limitin la quantitat de places que poden utilitzar".
Els veïns del Port van acordar demanar a l'Ajuntament que controli el percentatge de vehicles dels comerciants, de manera que quedi espai lliure per als residents

D'altra banda, els veïns de la zona del Regueral, barri on gairebé el 80% de les vivendes són de segona residència i encara que els propietaris paguin a Cambrils tots els impostos de les seves vivendes no tenen dret a tenir la targeta de residents. Tal i com ha comentat Aguirre, "al Regueral, on hi ha 1.500 vivendes, la majoria estan buides durant tot l'any. Arriba l'estiu i no tenen on deixar els cotxes, perquè està tot el barri amb zones blaves. No tenen la targeta de residència perquè no tenen inscrit el cotxe a Cambrils". Per això, els veïns del Regueral van acordar demanar a l'Ajuntament que estudiï la possibilitat de repartir targetes de residents a aquells veïns que paguin l'IBI a Cambrils i que ho sol·licitin.

Possible tancament de la Casa del Mar

Respecte a aquesta qüestió, la majoria de les associacions de veïns presents ahir en la reunió van opinar que "la centralització dels serveis mèdics al nou dispensari representarà una millora per tothom". També es va comentar que, la posada en marxa properament del sistema de receptes automàtic facilitarà que la gent que té medicació permanent no els hi calgui anar al metge per recollir les receptes.

Obres a la rambla de Jaume I i la plaça d'Aragó

D'altra banda, els veïns també van mostrar la seva preocupació davant del projecte de remodelació que s'ha de dur a terme al llarg de la rambla de Jaume I, la plaça d'Aragó i fins el Club Nàutic que, s'haurà de realitzar a llarg termini. Aquest projecte contempla l'arranjament de tota la xarxa de clavegueram al llarg de tota aquesta via per tal de solucionar els continuats problemes de sobreeiximent d'aigües fecals en aquesta zona quan plou abundantment.

Aquest futur projecte, que encara no es tirarà endavant per qüestions econòmiques, suposaria tenir el carrer aixecat durant més de dos anys.

Polígon Mas de Don Felip

Pel que fa al projecte del polígon Mas de Don Felip, les associacions de veïns van acordar demanar a l'Ajuntament de Cambrils que informi sobre els acords arribats entre els ajuntaments de Cambrils i Riudoms sobre el tipus d'indústria que s'instal·larà en aquest polígon.
Tal i com va explicar Lidia Aguirre, "quan aquest projecte va néixer ara fa tres anys, vam aixecar una gran polseguera, perquè estava previst que hi anés indústria semipesant. Vam presentar més de 400 al·legacions al projecte, i de moment, la Generalitat de Catalunya el va aturar, però després hem sabut que hi han hagut negociacions. No sabem què hi anirà allí i volem estar informats".

Sorolls al Regueral

El representant de l'Associació de veïns de El Regueral també va queixar-se dels sorolls provinents d'alguns establiments d'oci nocturn, ja que molta gent es queda al carrer i provoca sorolls o s'orinen al carrer i provoquen les molèsties dels veïns. Sobre aquest punt s'acorda demanar a l'Ajuntament que faci anar a patrulles de paisà i que sancioni a aquelles persones que es comportin de forma incívica.

Paneroles al Pinaret

Un altre tema que es va tractar va ser el problema de les paneroles. El representant de l'Associació de veïns de El Pinaret va fer constar que des de que s'encarrega l'empresa Secomsa no es fan els tractaments pertinents per evitar aquesta molèstia.

Altres temes que es van tractar van ser sobre l'ARE de Cambrils. Sobre aquesta qüestió, el president de l'Associació de veïns Els Ametllers –Antoni Tost– va explicar que, per manca de fons econòmics, de moment, aquest projecte està totalment aturat. D'altra banda, també es va acordar demanar a l'Ajuntament que col·loqui un pas elevat a l'alçada del carrer Francesc Català Roca per tal d'evitar el perill que representa l'excés de velocitat en aquest tram de via. En qüestions de seguretat, les associacions de veïns també van acordar demanar a l'Ajuntament que es desenvolupi ràpidament la policia de barri.

A la reunió d'ahir hi van faltar les associacions de veïns de Vilafortuny, el barri de La Pallissa, l'Eixample Platja, el barri de Nou Cambrils, El Portal i La Llosa, que va disculpar la seva absència.

Comenta aquest article