Societat

Un 40% dels alumnes del curs d'auxiliar d'ajuda al domicili finalitzen els estudis endinsats en el món laboral

Per Raquel Samaniego

Els estudiants del curs van rebre ahir el seu diploma. A la imatge, acompanyats pels seus professors

Ahir es va posar punt i final al curs d'auxiliar d'ajuda al domicili que s'ha realitzat a Cambrils des del passat novembre. En total han estat 9 persones les que han obtingut la titulació, i 4 d'elles ja han aconseguit "un compromís ferm de contractació de les empreses sanitàries en les que han realitzat les pràctiques", expliquen els organitzadors. El cap de l'àrea d'Ensenyament i Polítiques Actives de l'Ajuntament —Manolo Ortega— va manifestar que "ha estat tot un èxit, perquè a banda d'aquest 40% d'inserció laboral que hem aconseguit, unes altres tres noies continuaran estudiant i formant-se en aquest àmbit, així que possiblement també trobin un treball en poc temps".

Aquest és un curs de 499 hores, de les que 130 són pràctiques en empreses que ofereixen aquesta assistència a la llar, i està subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i pel Fons Social Europeu.

Demanda de treballadors en aquest sector

La professora i coordinadora del curs —Marlen Fernández— va explicar que en el sector sanitari i més concretament en l'assistència domèstica a la gent gran, és un treball molt demandat, "perquè es necessiten molts professionals d'aquesta àrea". Per això, segons deia, "la meva valoració del curs és totalment positiva, ja que la inserció laboral que hi ha hagut és molt important".

En l'acte de cloenda, que es va celebrar al Centre Cultural i Ocupacional, Marlen va donar les gràcies a tots els seus alumnes (8 noies i un noi) per participar en el curs i va encoratjar-los a continuar durant moltes més etapes de la seva vida ajudant a la resta, tot i que ara ho hauran de fer sols, admetia. "Jo estaré aquí per ajudar-vos al que necessiteu, però ara heu descobert la vostra vocació i sé que teniu suficient formació i base per continuar endavant", manifestava.

L'únic noi que es va inscriure al curs i que també ha finalitzat els seus estudis satisfactòriament —Marcel Pedrola— va oferir unes paraules d'agraïment a tot el grup de professorat i a la resta de companys, a banda de fer un divertit repàs a les anècdotes i assignatures de classe. Finalment, Marlen Fernàndez i Manolo Ortega van fer entrega dels diplomes provisionals als 9 professionals sanitaris.

Comenta aquest article