Informació general

Les dutxes de les platges finalment no seran de pagament enguany

Per Berta Ruiz, Raquel Samaniego

Usuaris de les dutxes de les platges de ponent cambrilenques, l'estiu de 2006

Ara fa un any es parlava de la possible implantació d'un sistema de pagament per a l'ús de les dutxes de la platja que va aixecar certa controvèrsia. L'Ajuntament aleshores no el va instal·lar però va quedar a l'espera l'estudi de possibles opcions o altres sistemes per tal d'economitzar l'ús d'aquest recurs. Un any després, la decisió que s'ha pres és continuar una temporada turística més sense fer canvis en aquest sentit. Tal com afirma la regidora de Turisme —Ana López—, "enguany no era oportú posar aquesta mesura degut a la situació econòmica complicada que es viu. A més, primer volem fer una campanya de sensibilització dirigida a tota la població". Segons explica, els departaments de Turisme, Medi Ambient, Ensenyament i Secomsa Aigües i Residus estan treballant de forma coordinada per tal d'impulsar una campanya de conscienciació conjunta però, a la vegada, amb un missatge propi de cada àrea.

Abans de col·locar aquests sistema l'any vinent, López ha apuntat que "és molt important fer una explicació prèvia abans d'instal·lar les dutxes de pagament i mentalitzar una mica a la gent en l'estalvi del consum d'aigua". El preu aproximat seria d'uns 30 cèntims per un minut d'aigua. Aquest sistema aconseguiria, com diu la regidora, que qui es dutxa per dutxar-se no ho faci. El sistema que s'implantaria ja el coneixen els cambrilencs. Seria a través d'una targeta recarregable, igual que les que s'utilitzen avui dia per les zones blaves. S'instal·larien a les platges amb algun sistema contra els actes bandàlics, i també s'està estudiant una possible ubicació als hotels.

La regidora incideix en què la gent ha de ser conscient de que l'aigua és un bé escàs. D'altra banda, "un fet que els ciutadans critiquen però no tenen en compte és que fins ara, aquesta aigua la pagaven d'igual forma tots els habitants de Cambrils. D'aquesta altra forma, repercuteix directament a les persones que utilitzen les dutxes", conclou.

Comenta aquest article