Informació general

Roben en un establiment de material electrònic a l'Eixample Platja pel mètode del butron

Per Lluís Rovira i Barenys

Aspecte del forat que van fer a la paret des de l'escala de l'edifici, pel qual van accedir a la botiga

La tenda Auto-ràdio Cambrils, ubicada al carrer de Balears número 42 del barri de l'Eixample Platja, va patir un robatori, el passat dissabte a la matinada, pel mètode del butron. Els lladres van fer un forat a la paret des de l'escala de l'edifici i van accedir a la tenda de la que es van emportar ràdios-navegadors i navegadors per a cotxes.

Material valorat entre 6.000 i 7.000 euros

El robatori es va fer entre quarts de tres i quarts de quatre de la matinada del passat dissabte. Primer que tot, els lladres van haver d'accedir a l'escala del bloc de pisos de la comunitat on hi ha la tenda. Un cop dins van entrar al quarto dels comptadors de la llum des d'on van fer el forat cap a la tenda. Segons ha explicat el propietari d'Auto-ràdio Cambrils, Francesc Benaiges, "per a fer el forat devien fer servir un puntal o alguna eina hidràulica ja que si haguessin picat la paret a aquesta hora de la matinada els veïns ho haurien sentit". La qüestió és que ningú va sentir cap soroll i els lladres van accedir a l'interior de l'establiment. Un cop dins van remenar tota la botiga i van prendre els navegadors i ràdio navegadors, per un valor total d'entre 6.000 i 7.000 euros.

Quan els lladres es van acostar a la part de la tenda més propera a la porta d'accés es va disparar l'alarma del local que va donar l'avís a la central d'alarmes. L'hora enregistrada per l'alarma va ser les 3,19 hores i se suposa que, a partir d'aquest moment, els lladres van marxar del local. Des de la central es va donar avís als Mossos d'Esquadra que van anar al lloc dels fets i, des de fora el carrer, no van detectar res anòmal. El propietari, que resideix a Vila-seca, al ser advertit de que era una falsa alarma, ja no hi va anar.
Va ser l'endemà al matí quan un veí de l'edifici va veure que la porta del quarto dels comptadors de la llum estava oberta i va descobrir el forat per on havien accedit els lladres. Un cop detectat el robatori, els Mossos van emprendre la investigació del cas.
Segons ha explicat Francesc Benaiges, "és la primera vegada que m'han entrat a robar. Porto 22 anys en aquest comerç i no havia patit cap robatori amb l'excepció d'algun petit furt puntual d'algun objecte de la botiga".

Comenta aquest article