Societat

El misteri de les Calaveres de Cristall, a Cambrils

Per Raquel Samaniego

Joshua Shapiro va estar a la seu de Revista Cambrils amb les seves cinc Calaveres de Cristall

Eren les 18.30 hores del dijous 4 de juny quan Joshua Shapiro, 'l'explorador de les calaveres de cristall', entrava a la seu de la Revista Cambrils per explicar què són i perquè està a Cambrils. "Les calaveres eliminen l'energia electromagnètica de qui les sosté", assegurava. La més antiga que s'ha trobat és del 1860, tot i que les seves són bastant joves, del 1998. Segons deia, les calaveres es creen, "però s'han d'activar. Això es fa gràcies als guardians, com jo, a qui les figures de cristall parlen. A mi em diuen papa, per això jo també les sento com a filles meves".

El nordamericà Joshua Shapiro va venir per primer cop a Espanya aquest cap de setmana de la fira per portar a terme a Cambrils una xerrada al Centre Cívic de Vilafortuny i diversos tallers i sessions privades per donar a conèixer aquest misteri. Segons explicava, "tinc el do de ser i sentir com la persona que tinc davant només mirant als ulls. Les calaveres ajuden a un mateix a sentir-se millor i sempre, en totes les xerrades i tallers privats que faig, tothom marxa molt més contenta i plena de satisfacció. Segurament a molts d'ells els ha canviat la vida després d'estar amb les calaveres". Amb el contacte amb elles, i segons la persona, es poden sentir diverses sensacions, com calor o tremolor. Segons va dir, la calor significa que la persona en qüestió és molt sensible a elles.

Viatges arreu del món

També explicava que hi ha calaveres exposades arreu del món, com al Museu de Londres, on havia estat abans d'arribar a Cambrils. Segons deia, últimament s'estan descobrint moltes calaveres del passat, ja que a Mèxic, per exemple, s'han trobat 12 en el que portem d'any. "Això significa que n'hi deuen haver moltes més que no s'han descobert encara", comentava.

Shapiro ha realitzat fins avui mateix diverses sessions privades amb les seves cinc 'filles'. La més gran s'anomena 'Portal', i és de les que sempre viatja amb ell fins a llocs sagrats. Tal com comentava, va arreu del món gràcies als innumerables amics que té, com aquí a Cambrils, amb el Walter i la Chantal. Joshua és un dels escriptors del llibre 'Misteris de les Calaveres de Cristall', del 1989, i actualment està buscant editorial per a publicar en castellà el seu nou llibre titulat 'Viatges dels exploradors de les Calaveres de Cristall'. També ha estat assessor dels dos últims documentals que es van fer a la televisió dels Estats Units.

Comenta aquest article