Societat

Més de 120 associacions participen a la Trobada del Moviment Laic Progressista, celebrada a Cambrils

Per Raquel Samaniego



Xavier Sabaté va assistir a l'acte de cloenda de la Trobada del MLP, celebrada enguany a Cambrils
El passat divendres i dissabte, Cambrils va acollir la Trobada General del Moviment Laic Progressista (MLP) a nivell de tota Catalunya, amb uns 125 representants d'associacions, entitats, ateneus, esplais, escoltes o casals, entre d'altres. Aquestes jornades van servir per establir les línies de treball que seguiran aquestes entitats al llarg de tres anys, per tal de treballar amb el projecte impulsat des del moviment laic progressista. Aquests dos dies, a més, va suposar el punt culminant de la presentació del Moviment al Camp de Tarragona i l'emergència de la dimensió territorial.

El Moviment Laic Progressista promou "l'associacionisme i el compromís cívic com a factors clau per a la cohesió social i territorial, per a la recuperació de tradicions populars, per a la construcció d'una ètica civil compartida i un territori de valors comuns". Durant la inauguració va ser present el regidor de Promoció de Ciutat i Participació de l'Ajuntament —Oliver Klein— i, per altra banda, el delegat del Govern al Camp de Tarragona —Xavier Sabaté— va ser l'encarregat de fer la cloenda. En el seu parlament, Sabaté va valorar
com a "molt necessari" el compromís polític i social del MLP i va celebrar que s'hagi estès al Camp de Tarragona "sobretot en una època de crisi econòmica, la més profunda dels últims 80 anys, que ens obligarà a fer canvis molt profunds a nivell individual i col·lectiu".

Aquesta trobada es va celebrar a l'Hotel Tryp Port Cambrils, on també van realitzar un sopar conjunt el divendres a la nit. Segons va comentar un dels representants cambrilencs a les jornades —Ramon Canalda—, impulsor de l'Agrupament Escola Mestral, "tothom va acabar molt content amb la feina feta a Cambrils perquè vam poder treure molt de profit".

Comenta aquest article