Societat

Punt i final a la 52ena edició de la Fira Multisectorial de Cambrils

Per Berta Ruiz, Raquel Samaniego

Imatge del passeig d'Albert el dissabte a la tarda

Tres dies carregats d'activitats i firaires han omplert Cambrils de vida, amb espectacles dirigits a la canalla entorn al mercat medieval a la plaça d'Espanya, degustacions dels productes de la confraria de pescadors i la cooperativa agrícola, tarda de signatures amb el pilot cambrilenc Ivan Cervantes, o les actuacions del Coro Rociero Virgen del Camino del Nou Cambrils i les demostracions de perruqueria. Tot plegat, a banda de les ja tradicionals atraccions i del pavelló cobert amb estands d'empreses i entitats, va tornar a aplegar un any més una gran multitud de gent a la vila. Durant aquests dies de fira, cal destacar que el temps ha acompanyat força, tot i que, tant divendres com dissabte a la nit va ploure amb certa intensitat i això va afectar els diferents expositors comercials.

El conseller Joan Saura inaugura la Fira

La inauguració oficial de la fira va ser el passat divendres, minuts abans de les 12 del migdia. Tota la representació municipal arribava des de l'Ajuntament en el trenet turístic, acompanyats pel conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat –Joan Saura–, que va ser l'encarregat de tallar la cinta a l'inici del passeig d'Albert. L'alcalde cambrilenc –Robert Benaiges–, el representant municipal d'ICV –Salvador Matas– i el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– van acompanyar de prop a Saura en la salutació que va fer a cada un dels empresaris que s'exposaven al llarg del passeig, a l'avinguda del Mil·lenari i al pavelló cobert del Parc del Pinaret.

Després de la passejada pels diferents estands, el torn de parlaments va fer-se a l'interior del pavelló cobert, degut a l'amenaça de pluja que hi va haver durant tot el matí. El primer en prendre el torn de paraula va ser el regidor de Promoció de Ciutat –Oliver Klein– que va recordar la trajectòria històrica de la fira, així com la importància que aquest esdeveniment adopta en moments econòmics tan complicats com l'actual. Segons va dir Klein, "aquesta fira és una empenta a l'empresariat local i de la zona i esperem que sigui fructífera per a tots". Per la seva part, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– també va destacar la creixent presència de la fira, "esdevenint una plataforma dins del territori per a la dinamització econòmica". Benaiges va agrair la presència i col·laboració dels expositors habituals, i dels nous que enguany hi prenen part, així com la col·laboració de les administracions superiors que recolzen la fira i les entitats i col·lectius locals que complementen l'agenda de la fira amb tot tipus d'activitats culturals, socials, lúdiques i esportives.

Joan Saura: "És una fira ineludible dins del calendari de fires de Catalunya"

Finalment, el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat de Catalunya –Joan Saura– va ser l'encarregat de tancar el torn de parlament i va afirmar que "és un plaer molt gran ser present en aquest tipus de fira. Una fira ineludible dins del calendari de fires de Catalunya". Tal i com va destacar Saura, "la fira de Cambrils té 52 anys de tradició i enguany es compta amb més de 200 empreses. Això demostra la potencialitat de la fira i també cal destacar la diversitat dels seus productes: amb una important presència del sector de l'automoció, tot i els complicats moments actuals, empreses de jardineria o alimentació". Durant els dies que dura la fira, tal i com va assenyalar Saura, "Cambrils esdevé un aparador comercial, cultural i social. La Fira dóna resposta a la crisi, fomentant el consum i aixecant l'ànim de tothom".

Comenta aquest article