Esports

El Club Bàsquet Cambrils homenatja a Francesc Canaldas pels seus 25 anys com a jugador

Per Raquel Samaniego

Francesc Canaldas va ser mantejat pels seus companys en l'acte d'homenatge que va rebre aquest passat dissabte

Dissabte a la tarda va celebrar-se la cloenda de la temporada 2008-2009 del Club Bàsquet Cambrils. Des de les quatre de la tarda van realitzar diversos partits, així com un concurs de triples i un circuit d'habilitats, en el que els jugadors de les categories infantil-cadet, aleví i sènior júnior havien de passar proves i superar obstacles en el mínim temps possible. Aquesta festa, però, amagava una sorpresa a un dels jugadors més emblemàtics del club, Francesc Canaldas, que amb 32 anys en porta 25 jugant, i és en aquest punt quan considera que ha arribat el punt final. A partir de les set de la tarda, sense saber on anava, la seva núvia i un amic el van portar cap al pavelló amb els ulls embenats.

Una vegada enmig de la pista i ja sense la venda, va poder veure com es van reunir en aquesta festa tots els jugadors actuals, així com molts dels seus excompanys d'equip al llarg de 25 anys, membres de la junta que ja no hi són al club, expresidents, amics... Tot per homenatjar al Francesc, per la seva trajectòria dins el Club Bàsquet Cambrils i per la seva dedicació. A més, li tenien preparats diversos regals ben significatius, com una samarreta signada per tots els jugadors del sèrior A, i pels excompanys amb els que va jugar temps enrere. El Club li va regalar també una samarreta amb la que havia jugat molt anys de la seva vida esportiva, amb el número 5, el que sempre ell volia. També van obsequiar-lo amb el polo del Club del seu 25è aniversari i amb una placa commemorativa.

"Va ser un acte molt emotiu en el que en molts moments se'ns va caure la llagrimeta", explicava el president del Club —Joan Just—. Després de totes les salutacions i els parlaments del mateix president i de l'homenatjat, es van fer diverses fotografies de grup. Per finalitzar, es van formar dos equips per jugar un últim partit de bàsquet, d'antics jugadors contra els actuals, i Canaldas va jugar cada part amb un d'ells. Després de les merescudes dutxes, tots els assistents a la festa van fer un sopar conjunt.

El futur de Canaldas al club

Com explica el president, després de 25 anys dedicat a jugar, el Francesc vol prendre's un any sabàtic amb tot el que relaciona aquest esport. No obstant això, el cambrilenc ha manifestat al club la seva voluntat de continuar formant part de la casa, com fins ara, i fer-se càrrec d'allò que ells necessitin, com per exemple, entrenar un equip.

Comenta aquest article