Societat

Cambrils es posa en forma en el Dia de la Salut

Per Berta Ruiz

Moment de l'arribada d'alguns participants en la caminada

Cambrils va organitzar aquest passat dissabte 30 de maig el Dia de la Salut amb tot un seguit d'activitats relacionades amb l'exercici físic, l'alimentació saludable i l'eradicació dels mals hàbits com el tabaquisme o el consum abusiu d'alcohol.

Les activitats van iniciar-se a mig matí al Mollet del Rec, amb un primer acte institucional i la presentació del projecte demostratiu "Baix Camp Saludable". Posteriorment es va donar el tret de sortida a la "Caminada saludable", en la qual hi van participar un total de 134 persones. La caminada va sortir des del Mollet del Rec, va arribar fins la Torre del Telègraf i novament va tornar fins al port, on se'ls hi va oferir un esmorzar saludable consistent en pa torrat amb oli, fruits secs, fruita, aigua i begudes isotòniques.

Al llarg del matí, també es van poder visitar els diferents estands instal·lats al Mollet del Rec. En un dels estands es parlava sobre la importància de fer exercici físic; en un altre estand es donava informació sobre l'alimentació saludable; en un altre estand es parlava sobre els problemes del tabaquisme, i en el qual també es podia mesurar la presència de monòxid de carboni als pulmons. En un altre estand s'informava sobre els problemes que pot ocasionar el consum abusiu d'alcohol; mentre que un darrer estand es donaven consells sobre la seguretat alimentària.

Totes les activitats van estar organitzades pel Servei Municipal de Salut Públic de l'Ajuntament de Cambrils, amb la col·laboració de l'Àrea Bàsica de Salut de Cambrils, l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Baix Camo, el Col·legi de Veterinaris de Tarragona, la Cooperativa Agrícola i Caixa Agrària de Cambrils, el Centre Excursionista de Cambrils i l'Àrea de Joventut.

Projecte demostratiu de l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Baix Camp

El passat divendres 29 de maig, la regidora de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils –Maricel Llaveria– i el coordinador del projecte demostratiu de l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Baix Camp –Joaquim Ferràs– presentaven en roda de premsa aquest projecte pilot. Tal i com va explicar Ferràs, mentre no s'aprovi la Llei de Salut Pública s'està desenvolupant el projecte demostratiu de l'Agència de Salut Pública de Catalunya al Baix Camp.

Una prova pilot que pretén integrar tots els serveis i tots els professionals que fan tasques de salut pública al Baix Camp, amb la finalitat de desenvolupar un nou model organitzatiu per a la salut pública, perquè serveixi d'experiència per quan l'Agència de Salut Pública estigui constituïda. Per dissenyar i avaluar el projecte es va crear una comissió directiva amb representants de totes les institucions públiques que fan tasques de salut pública a la comarca: l'Agència de Protecció de la Salut, el Servei Català de la Salut, l'Institut Català de la Salut, Sagessa, la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Camp, Salut i Medi, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, el Col·legi de Veterinaris de Tarragona i els dos únics ajuntaments de la comarca implicats en el projecte: l'Ajuntament de Reus i l'Ajuntament de Cambrils.

En aquest projecte, tal i com va assenyalar Ferràs, els elements principals problemes de salut detectats al Baix Camp són el tabaquisme, el sedentarisme, l'alcoholisme i l'obesitat. En base a aquests principals problemes, el projecte durà a terme accions per deixar de fumar, plans per fomentar l'exercici físic, campanyes de consum d'alcohol responsable i foment de l'alimentació saludable.

Els participants van poder degustar un esmorzar saludable

Comenta aquest article