Esports

L'equip de raid Cambrils Grup les Barques queda segon en l'Open Raid Serres del Mestral

Per Redacció



El grup de raid Cambrils les Barques va realitzar l'exigent prova i va quedar en segona posició
El passat dissabte 23 de maig es va dur a terme la 3a edició de l’Open Raid Serres del Mestral, prova organitzada pel Club Centre Excursionista Serres del Mestral i que forma part del calendari d'Open Raids de la FEEC. Degut a la coincidència el mateix dia amb el Triraid Escanyabocs, que inicialment havia de ser l’endemà diumenge, la participació va ser més baixa de l’esperada. D’aquesta manera s’hi van inscriure un total de 18 equips de 2 persones cadascun.

El dia es va aixecar ennuvolat, el que va permetre que l’ambient es refresqués una mica. El recorregut total del raid va ser de 21 quilòmtres en BTT i 15 a peu, amb diferents proves durant el recorregut. La primera prova va ser una cursa d’orientació urbana pels carrers de Vandellòs que consistia en trobar 5 fotografies de temes d’escalada i muntanya i descriure’ls. Tot seguit els equips participants van agafar de manera esglaonada les bicicletes de muntanya i van començar un circuit circular de 21 quilòmetres. La primera fita els va portar a una alzina centenària que hi ha al costat d’una masia que encara s’utilitza actualment.

La tornada a Vandellòs

Tot seguit van seguir validant controls fins a un punt on van deixar la bicicleta i van començar una caminada de 3 quilòmetres que els va portar a baixar un barranc i a sortir a una imponent cascada anomenada dels Castellaços, que van baixar rapelant. A continuació, el recorregut es feia a peu per la sendera dels Vidriers per tornar a agafar la bicicleta pels camins del Motarro i Atzaet, tot passant per masos i petits nuclis abandonats com ara mas de Valentí, Fatxes i Remullà, fins tornar a Vandellòs.

Després d’aquest sector, els raiders havien de recórrer 10 quilòmetres per uns senders en part empedrats pels nostres avantpassats, i ara una mica deteriorades pel pas de motos. Orientant-se amb el mapa i la brúixola van trobar la masia de Genessies, on amb arcs i fletxes havien d’afinar la punteria per treure minuts al cronòmetre; en aquest punt els equips havien de decidir si volien optar o no a la victòria. Els que així ho fessin, havien d’anar a buscar una balisa optativa dalt de la mola de Genessies (663 metres), un darrer esforç.

Finalment, tan sols els restava una ràpida baixada fins a Vandellòs on els esperava l’arribada, el dinar i l’esperada dutxa. Pel que fa a la competició, els tres primers equips classificats van ser el Conlloga de Pollastres Extrem Team, seguit pel Cambrils Grup les Barques i el Desequilibri Hormonal.

Comenta aquest article