Societat

Els Centres Oberts Alba i Alba Mar tanquen el curs amb una festa d'animació al Parc del Pescador

Per Berta Ruiz

La festa es va fer al Parc del Pescador, amb un grup d'animació que va animar als més petits

El Parc del Pescador va acollir ahir a la tarda la festa de fi de curs del Centre Obert Alba –situat a la plaça de Carles Roig– i del Centre Obert Alba Mar, situat al centre Les Basses. A mitja tarda es va iniciar la festa, amb un grup d'animació cambrilenc, els Patim Patum, que van animar els més petits, tot fent-los saltar, ballar i cantar.

Un servei de socialització i aprenentatge pels més petits

Els dos centres oberts són un servei que es presta des del Departament de Polítiques Socials i Salut de l'Ajuntament de Cambrils des del curs 1998-1999, adreçat a nens i joves d'entre els 3 i els 16 anys. El servei, fora de l'horari escolar dóna suport, estimula i potencia el desenvolupament de la personalitat, la socialització i d'adquisició d'aprenentatges bàsics i d'esbarjo, i compensa les possibles dificultats socioeducatives dels infants i joves.

Ambdós centres han acollit un total de 117 nens i joves

Aquest curs 2008-2009, ambdós centres han comptat amb un total de 117 nens i joves que han passat per aquests serveis. El Centre Obert Alba ha tingut 59 alumnes, mentre que el Centre Obert Alba Mar ha tingut un total de 58 alumnes, repartits en diferents grups segons les seves edats: grup de petits –des de P3 a P5–, grup de mitjans I, grup de mitjans II –entre primer i sisè de Primària– i grup de grans, que són alumnes de l'ESO. En els centres oberts es treballa l'espai del berenar, el reforç escolar, es fan manualitats, cuina, biblioteca i l'adquisició i millora dels hàbits de conducta. L'equip humà que forma part d'aquest servei són l'educadora social –Gemma Girón– i les monitores Andrea Pastó, Tere Vidal, Ana Belén Sánchez i Lis Mestre.

Comenta aquest article