Esports

Anton Llaveria aconsegueix la medalla de bronze al Campionat d'Espanya de judo en la categoria cadet

Per Miquel A. Díaz

Imatge del podi d'aquest passat cap de setmana. Anton Llaveria, a la dreta de la imatge

El cap de setmana del 23 i 24 de maig es va disputar a la ciutat d’Alacant el Campionat d’Espanya de judo de les categories infantil i cadet. Dos judokes cambrilencs, l'Anton Llaveria i la Sarai Bravo, formaven part d'aquesta expedició com a membres de la selecció catalana després d’haver-hi guanyat tots dos la seva plaça a conseqüència d’una fantàstica temporada a la lliga catalana. Els dos membres del club s’enfrontaven al campionat estatal amb moltes ganes i molta il·lusió, doncs una competició d’aquesta magnitud no està a l’abast de tots els esportistes.

El dissabte 23 al matí va debutar l’Anton Llaveria Forcadell a la categoria de + 81 kg. L’Anton va disputar una competició espectacular marcada pel seu estil tècnic i pel seu bon judo. El judoka va disputar un total de cinc combats abans de poder celebrar la medalla de bronze. En el primer combat es va enfrontar contra un judoka de la selecció valenciana al que va superar per “ippon” de immobilització. La segona lluita el va enfrontar amb un judoka de Cantàbria al que també va superar per “ippon” de projecció. S’ha de dir que en la seva categoria de pes hi participaven nois de fins a 125 kg., i que el judoka local pesa actualment uns 95.

Lluita contra el número 1 del rànquing nacional

El tercer combat, que corresponia al pase a semifinals, el va enfrontar amb un judoka d’Aragó i actual número 1 del rànquing nacional (l’Anton és el número 7 del rànquing nacional d’aquesta temporada). Aquesta vegada el de Cambrils va esta superat per aquest judoka aragonès als dos minuts de combat, fet que el va impedir passar a semifinals i lluitar pel primer o segon lloc del campionat. Aleshores, va començar els combats per lluitar per la medalla de bronze.

El quart combat el va enfrontar contra un judoka d’Andalusia al que va guanyar. I la cinquena lluita va ser contra el número 2 del rànquing nacional, també andalús, que va superar amb una fantàstica finta, acabada en un atac amb el que va marcar “l’ippon”  i que el proclamava medalla de bronze en el Campionat d’Espanya, així com un dels millors judokes d’Espanya d’aquesta temporada.

Amb aquesta medalla aconseguida per l’Anton s’ha batut un record històric al nostre club al ser el primer judoka masculí cambrilenc que guanya una medalla en un Campionat d’Espanya.

La mala sort de la Sarai Bravo

El diumenge 24 i durant el de matí es va desenvolupar la competició infantil en la que lluitava la nostra judoka femenina Sarai Bravo. La Sarai va tenir més mala sort i va perdre el primer combat de preliminars contra una judoka del País Basc, això va suposar que no arribés als quarts de final i per tant no es pogués repescar per disputar la medalla de bronze. Tot i que la competició no li va sortir del tot bé es va poder endur el record d’un cap de setmana amb tots els seus companys de la selecció catalana i amb l’elit infantil de judo Espanyol.

Comenta aquest article