Esports

S'estrena el programa de vela escolar entre els alumnes cambrilencs

Per Berta Ruiz

Alumnes de segon d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer fent caiac, el passat divendres

El passat dilluns 18 de maig es va encetar l'activitat de vela escolar entre els alumnes dels centres cambrilencs, fruit de l'acord entre el Club Nàutic de Cambrils i l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils, per tal de fomentar els esports de nàutica entre els més joves. De fet, el programa ofereix la possibilitat a tots els centres cambrilencs d'incloure activitats relacionades amb el mar dins de l'assignatura d'Educació Física a partir de cinquè de Primària.

Bateig de mar: activitats amb vela lleugera i caiac

Els primers en encetar aquesta proposta van ser una cinquantena d'alumnes del CEIP Guillem Fortuny de cinquè i sisè de Primària, mentre que més de vuitanta alumnes de segon d'ESO del Col·legi Cardenal Vidal i Barraquer van participar en les activitats el passat dijous i divendres. Tal i com va explicar el director esportiu del Club Nàutic de Cambrils –Tete Sabaté– a Revista Cambrils Diari Digital, "el programa consisteix en fer diverses activitats relacionades amb el món nàutic, per tal de donar a conèixer una mica el món de la nàutica". Segons va comentar Tete Sabaté, "l'activitat a la qual s'han acollit la majoria d'escoles és a la més bàsica, el que nosaltres en diem bateig de mar. Aquesta activitat consisteix en què els nens provin la navegació en vela lleugera i la navegació en caiac. De fet, no esperem que els alumnes surtin amb uns coneixements, sinó que l'únic que intentem és que coneguin, que sentin, que ho provin i que vegin les sensacions que això provoca. A partir d'aquí, ja és un món el suficientment atractiu com per a que després s'enganxin". De fet, segons el director esportiu del Club Nàutic, "entenem que en un municipi com Cambrils hi ha d'haver aquesta relació amb el mar i ho hem d'aconseguir sigui com sigui".

L'activitat del bateig de mar consisteix en unes tres hores d'activitats i es compta amb uns cinc monitors, depenent del volum d'alumnes. Abans de sortir a la mar, als alumnes se'ls ofereix una petita xerrada sobre la seguretat i consells bàsics. Després es divideixen en grups, i uns surten a navegar amb embarcacions de vela lleugera –juntament amb un monitor–, mentre que els altres naveguen de tres en tres en caiac.

Més de 600 alumnes cambrilencs passaran per l'activitat

A banda de l'activitat del bateig de mar, el programa també inclou d'altres propostes com el bateig de mar i uns tallers nàutics o la possibilitat de realitzar el crèdit de síntesi sobre el mar. De fet, els propers alumnes en passar per l'activitat seran alumnes de primer i de tercer d'ESO de l'IES La Mar de la Frau, alumnes de cinquè i sisè de Primària del CEIP Cambrils, alumnes de primer i de segon d'ESO de l'IES Ramon Berenguer IV i alumnes de sisè de Primària del CEIP Marinada i del CEIP Joan Ardèvol. Tal i com va assenyalar Tete Sabaté, des d'ara i fins a final de juny passaran per l'activitat més de 600 alumnes cambrilencs.
Des del departament d'Esports de l'Ajuntament s'ha exhaurit una partida pressupostària de 6.000 euros per subvencionar els centres educatius que participen en aquesta iniciativa.

D'altra banda, un altre dels objectius de l'Àrea d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils és donar continuïtat a aquesta proposta i que els alumnes realitzin una Setmana Blava, amb cursos de vela lleugera, activitats de caiac i rem de banc fix. De cara als mesos d'estiu, l'Àrea d'Esports i el Club Nàutic de Cambrils també oferiran cursos de vela lleugera dels 6 als 17 anys, amb uns preus que oscil·laran entre els 115 euros per una setmana o bé, 395 euros per quatre setmanes de curs. Per tal de fer-ne les inscripcions s'hauran de fer al Palau Municipal d'Esports.

Alumnes de segon d'ESO del col·legi Cardenal Vidal i Barraquer fent vela lleugera, el passat divendres

Comenta aquest article