Cultura

"La maleta viatgera" transporta els més petits arreu del món a través dels contes

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió de contes, el passat divendres a la tarda a la sala d'actes del Casal Municipal

"La maleta viatgera" va ser el títol de la darrera sessió de contes de la Biblioteca Municipal, el passat divendres a la tarda. Aquesta nova sessió d'històries pels més petits va anar a càrrec de Karme Gonzàlez que, a través d'una gran maleta viatgera, va explicar als més petits tot un seguit de contes d'arreu del món, en el marc de les VII Jornades Interculturals i Solidàries.

Karme Gonzàlez va portar als més petits "una maleta plena de contes", uns contes que tal i com ell mateixa va explicar, "han passat per molts països, des del Japó i la Xina més llunyans fins la Rússia més propera a Europa. D'altres contes d'aquí i d'altres de Sudamèrica i Amèrica Central. Són contes de països molt diferents, tot i que tots els contes tenen una mateixa estructura –un començament, una història interessant i un final–, cada país té la seva manera de fer".

Karme Gonzàlez va transportar els més petits als diferents racons de món, gràcies també a diferents objectes dels països en qüestió. Per exemple, quan va explicar un conte de Xina va vestir-se amb un vestit típic xinès i va dur una ombrel·la xinesa. Karme Gonzàlez també va comentar a Revista Cambrils Diari Digital que segons l'origen dels contes "aquests són més freds i més mitològics o bé són més propers i emotius".

Comenta aquest article