Cultura

Les visites amb recreació a la Vil·la romana de la Llosa seran els plats forts del Dia Internacional dels Museus 2009

Per Berta Ruiz



Joan Recasens i Gerard Martí amb el nou logotip de "10 anys de Museu"
El Museu d'Història de Cambrils va presentar ahir en roda de premsa el nou logotip de "10 anys de Museu". L'acte va anar a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens– i el director del Museu d'Història de Cambrils, Gerard Martí. A banda, també van presentar la programació d'actes d'enguany entorn el Dia Internacional dels Museus 2009.

Joan Recasens va manifestar que "el Museu d'Història de Cambrils compleix 10 anys amb una salut bona i amb ganes de tirar endavant molts projectes que tenim. Amb ganes de començar a definir l'expansió d'aquest Museu d'Història i redefinir la seva tasca. És un museu que no només porta temes museístics, sinó que també porta temes de patrimoni. Per tant, seria convenient tenir un institut municipal del patrimoni. Ja hi estem treballant i intentarem donar-li la forma definitiva".

Ampli programa d'activitats pel Dia Internacional dels Museus

Per la seva part, Gerard Martí va detallar l'ampli programa d'activitats "molt diverses i innovadores" emmarcat en el Dia Internacional dels Museus. Enguany, el Consell Internacional dels Museus, l'ICOM, ha proposat celebrar la 31a. edició del Dia Internacional dels Museus, el 18 de miag, amb el lema Museus i Turisme. Anualment, aquesta institució convida als museus a participar en aquesta diada organitzant diverses activitats que permetin apropar les institucions museístiques.

Aquest proper cap de setmana, 16 i 17 de maig, hi haurà Jornades de Portes Obertes a tots els espais musealitzats de Cambrils en horari d'obertura habitual: al Museu del Molí de les Tres Eres, el Museu Agrícola de Cambrils, la Torre de l’Ermita, la Torre del Port i Vil·la Romana de La Llosa. En els diferents llocs també es faran visites guiades. Demà dissabte, a les 12 i a les 13 hores, al Jaciment Neolític de El Cavet, es faran visites guiades i demostració de l'elaboració d'eines de sílex prehistòriques a càrrec dels arqueòlegs responsables de les excavacions. En aquesta activitat hi col·labora l'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, que és l'equip de l'Eudald Carbonell. Cal recordar que aquest jaciment es troba situat al Molí de la Torre, al costat de l'Escola Taller.

Recreació de la vida quotidiana d'una vil·la romana

El dissabte 23 de maig a les 10.30 i a les 12hores, a la Vil·la Romana de la Llosa, hi hauran visites guiades amb els arqueòlegs responsables de les intervencions al jaciment; mentre que per la tarda, a les 18 i les 19.30 hores es faran visites amb recreació de la vida quotidiana d'una vil·la romana a l'entorn de Tarraco. Aquesta activitat està inclosa al Festival Tarraco Viva i l'accés és gratuït. Cal recollir la invitació al Patronat de Turisme de Cambrils. Hi haurà una cinquantena d'entrades per a cada sessió.
En aquesta activitat es compta amb la col·laboració i participació de l'Associació de Veïns del Barri de La Llosa, l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils, l'Associació Projecte Phoenix i l'Ajuntament de Tarragona.
El diumenge 24 a les 12 hores del migdia es tornaran a oferir aquesta visita amb recreació a la Vil·la romana de la Llosa.

Comenta aquest article