Esports

L'atleta cambrilenca Sílvia Gutiérrez es proclama campiona de Catalunya de proves combinades en categoria juvenil

Per Pere Ferrando



Sílvia Gutiérrez, en una imatge de l'any passat, lluint la medalla d'or aconseguida al campionat de Catalunya de proves combinades en les categories cadet, infantil i aleví
Durant el passat cap de setmana es va disputar el Campionat de Catalunya de Proves Combinades a la categoria juvenil. L'escenari va ser l'Estadi Joan Serrahima de Barcelona i per part del Club Atletisme Cambrils hi van participar tres atletes: la Sílvia Gutiérrez, la Judith Codorniu i la Tania Borrero.

La primera prova eren els 100 metres tanques, on les tres competien a la primera sèrie. La Sílvia guanyava la sèrie amb un temps de 15”74. La  Judith era segona parant el crono amb un temps de 16”58 i la Tania acabava quarta amb una marca personal de 17”86.
A continuació tenia lloc el salt d'alçada. La Sílvia feia un concurs magnífic adjudicant-se de nou la victòria al superar el llistó a 1.55metres, amb una sensacional millora de marca personal de 10 centímetres. La Judith acabava novament segona igualant la seva marca personal de 1.40 metres. La Tania era setena amb un millor salt sobre 1.28 metres. Per acabar la primera jornada, tenia lloc el llançament de pes. Aquí era la Tania la que guanyava la prova amb un millor llançament de 9.00 metres. La Sílvia era tercera amb una millor marca personal de 8.03 metres i la Judith acabava setena amb un millor intent de 6,83 metres.

Finalitzada la 1a. jornada, la Sílvia liderava la competició amb 1.825 punts, camí de batre el Rècord de Cambrils. La Judith era 3a. amb 1.481 punts, un parcial que feia pensar en la mínima de participació al Campionat Estatal. La Tania completava la gran actuació de les 3 atletes acabant en 4a. posició amb 1.356 punts.

Judith Codorniu aconsegueix el bronze i Tania Borrero queda cinquena

Començava la segona jornada amb el salt de llargada. Les tres atletes locals assolien un magnífic rendiment destacant el Rècord de Cambrils assolit per la Sílvia, tant en categoria juvenil com absoluta, amb un millor salt de 5.18 metres, millorant en 8 centímetres l'anterior rècord en poder de l'Elisa Laguna. La Judith era 4a. igualant la seva marca personal de 4.83 metres i la Tania acabava 5a. amb una millor prestació personal de 4.75 metres.

Tot seguit es disputava el llançament de javelina. La Judith era 2a. amb un millor llançament de 25.55 metres, la Sílvia era 4a. amb una marca personal amb 24.57 metres i la Tania era 8a. amb 19.21 metres.
A manca dels 600 metres, la Sílvia mantenia la 1a. posició, la Judith conservava la 3a, mentre que la Tania baixava a la 5a. posició. En aquesta darrera prova, la Sílvia guanyava la prova parant el crono amb un temps de 1’55”33, rebaixant en 5 segons la seva millor marca personal. La Judith entrava tot seguit en 2a. posició amb una millor marca personal de 1’56”26, mentre la Tania era 7a. amb 2’21”97.

La Sílvia, després d'una gran actuació guanyant quatre de les sis proves, es proclamava Campiona de Catalunya amb un total de 3.375 punts, el que suposava un nou Rècord de Cambrils millorant en més de 200 punts l'anterior registre que ella mateixa ostentava. D'aquesta forma la Sílvia tornava a quedar campiona de Catalunya per segon any consecutiu, amb el mèrit afegit que enguany es troba en una nova categoria. Per la seva banda, la Judith reeditava la medalla de bronze assolida al Campionat de Catalunya de pista coberta amb una puntuació total de 2.946 punts, millorant la seva marca personal en 150 punts. Amb aquestes puntuacions, tant la Sílvia com la Judith assolien la mínima de participació al Campionat d’Espanya. La Tania era 5a. amb 2.430 punts, el que també suposava una millor marca personal.

Una excepcional jornada per l'atletisme local, on per primer cop a la història del Club, dues atletes femenines pujaven al pòdium a la mateixa categoria.

Comenta aquest article