Informació general

Es posa la primera pedra del futur Ateneu Juvenil i Centre de Formació

Per Berta Ruiz

Moment de la posada de la primera pedra, ahir al migdia

Ahir al migdia es va posar la primera pedra del futur Ateneu Juvenil i Centre de Formació, situat a l'avinguda de l'Horta de Santa Maria. Aquest acte simbòlic va comptar amb la presència d'una nodrida representació política amb la subdelegada del Govern de l'Estat a Tarragona –Teresa Pallarès–, la directora dels Serveis Territorials d'Interior, Relacions Institucionals i Participació Ciutadana a Tarragona –Hortènsia Grau–, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, el regidor de Joventut –Jordi Savall– i el regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas–, així com una àmplia representació de regidors del consistori cambrilenc.

4 plantes per l'Ateneu Juvenil i el Centre de Formació

L'edifici estarà ubicat en un extrem de l'actual pàrquing de l'Horta de Santa Maria, compta amb un pressupost de 5 milions d'euros i està subvencionat pel Pla E del govern de l'Estat. En el seu interior concentrarà els serveis i recursos del Departament de Polítiques Actives d'Ocupació, el Departament d'Educació i el Punt d'Informació Juvenil (PIJ). Contempla una superfície construïda de 3.673,22 metres quadrats, distribuïts en quatre plantes, una planta baixa i un soterrani. Aquest edifici estarà ubicat en un solar en forma de triangle de 725,55 metres quadrats, motiu pel qual, l'edifici s'adaptarà amb un aspecte triangular.

Serveis de Joventut, Educació i Ocupació

La primera planta i el soterrani aniran destinats a l'Ateneu Juvenil, mentre que les altres tres seran pel Centre de Formació, i ambdues parts tindran accessos diferents. En el soterrani es construirà una sala de concerts de 180 metres quadrats; 3 bucs d'assaig d'uns 18 metres quadrats, un taller de producció artística de 20 metres quadrats, tres camerinos, dos escenaris, un bar, banys i magatzem. A la planta baixa s'ubicarà el PIJ; el Servei d'Assessorament Laboral (SAL); l'Oficina de l'Habitatge; una sala polivalent, el vestíbul de la sala de concerts, un control de taquilla i un espai exterior de trobada de 116 metres quadrats. A la primera planta se situarà l'Espai Fòrum; la zona de gestió tècnica i administrativa; un espai multimèdia; una sala d'estudi; una sala de reunions i una aula d'informàtica. A la segona planta comptarà amb quatre aules de formació; dues aules d'informàtica, biblioteca, hemeroteca, una aula de videoconferència; una sala polivalent de 37 metres quadrats, una sala de professors i una aula per connectar-se a internet. A la tercera planta tindrà sis aules de formació, dues aules d'informàtica, una aula-taller, tres sales de tutoria, un espai de trobada informal i un espai de reprografia, una sala de professors, despatx de direcció i magatzem. I la quarta planta que acollirà el Departament de Polítiques Actives d'Ocupació, el Departament d'Educació, el Servei d'Orientació Educativa i Professional (SOEP), el Servei d'Itineraris Personals i d'Inserció (IPI), dos despatxos polivalents, una sala de reunions, un espai de trobada informal, cuina, sala de professors i un arxiu.

Un edifici per donar resposta a les necessitats dels joves

Durant l'acte simbòlic de la posada de la primera pedra, també hi va haver un torn de parlaments. El regidor de Joventut –Jordi Savall– va destacar que "és una infraestructura llargament reivindicada pels joves, on intentarem donar resposta a seves les necessitats".

El regidor d'Educació i Polítiques Actives d'Ocupació –Salvador Matas– també es va mostrar satisfet, ja que tal i com va dir, "aquest projecte ens dóna la possibilitat de realitzar un somni per tenir un Ateneu. Un somni, per fer de l'educació un projecte prioritari d'aquest govern. Aquest centre de formació, que podrà acollir molts dels serveis que estem oferint a la ciutadania".

Per la seva part, la subdelegada del Govern –Teresa Pallarès– també va destacar la important inversió i esforç realitzat des del Govern central, "amb projectes com aquest que tenen l'objectiu clar de generar ocupació. Els fons estatals d'inversió local van néixer per això, i per ajudar de manera molt directa als municipis: generant llocs de treball, millorant les infraestructures dels municipis, dinamitzant els espais urbans i contribuint a la liquiditat de les empreses que fan aquestes obres".

Finalment, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– va cloure l'acte amb unes paraules dient que, "amb aquest acte simbòlic de la primera pedra es culmina un llarg procés de molts anys. Aquest serà un espai per acollir les necessitats de l'Àrea de Joventut i de formació per donar satisfacció a les necessitats dels joves. Aquest és un projecte ambiciós, però necessari, i hem d'agrair al Govern de l'Estat que hagi tingut aquesta sensibilitat en una època difícil".
Benaiges també va apuntar el mes de gener o febrer de 2010 per enllestir aquest nou edifici.

Comenta aquest article