Informació general

L'Ajuntament i Interior signen el conveni de la xarxa ResCat en matèria d'emergències i seguretat

Per Raquel Samaniego



L'alcalde, Robert Benaiges, i el secretari de Seguretat, Joan Delort, signant el conveni
Des de la implantació dels Mossos d'Esquadra al Camp de Tarragona, el passat 1 de novembre, les autoritats locals sempre han manifestat el bon enteniment i la bona coordinació existent entre el cos policial local i l'autonòmica. Ahir, aquesta col·laboració va anar un pas endavant amb la signatura del conveni d'adhesió de Cambrils a la xarxa de radiocomunicacions per a les emergències i la seguretat de Catalunya (RESCAT). Aquesta és una xarxa pública de radiocomunicacions d’emergències i seguretat creada amb l’objectiu de respondre a les necessitats dels diversos cossos de seguretat i emergències. La xarxa és propietat del Departament d’Interior i s'ha desenvolupat amb la col·laboració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

RESCAT facilita la tasca dels cossos de seguretat i la coordinació entre els col·lectius que actuen en cassos d’emergència o seguretat, com poden ser els Bombers de la Generalitat i els del propi municipi, les ambulàncies i, també, les policies locals. Fa només uns mesos que aquest servei es va implantar, i el Departament té la pretensió que les 210 forces policials locals que hi ha a Catalunya puguin adherir-se fins el 2011. Cambrils és la setena població que signa aquest conveni, un fet que el secretari de Seguretat del Govern —Joan Delort— va definir com a "pioner", ja que es posarà en funcionament aquest proper estiu.

Un sistema de referència a l'Europa Occidental

Delort va apuntar que aquesta signatura significa "la incorporació d'un element de qualitat que permet una millora substancial del propi funcionament de la Policia Local, quan se'l dota de la oportunitat d'utilitzar un sistema de comunicacions per la prestació en els serveis d'emergència que és actualment el referent a nivell tecnològic en el conjunt del nostre entorn, no només a Catalunya o a l'Estat espanyol, sinó en el conjunt de l'Europa Occidental".

Per la seva part, l'alcalde —Robert Benaiges— va manifestar que aquesta xarxa "incrementarà el nivell de coordinació quan hi hagi emergències. En una zona turística com és Cambrils i el Camp de Tarragona en general, la seguretat és prioritària. Aquests acords ens ha d'ajudar a millorar el coneixement, a tenir una millor coordinació i també suposa una aposta per les noves tecnologies, que avui en dia ens garanteixen que tot això es faci amb eficàcia".

Comenta aquest article