Informació general

S'explica en una conferència la importància de participar en les properes eleccions al Parlament Europeu

Per Berta Ruiz



Joaquim Millan durant la conferència d'ahir a la tarda
"Eleccions al Parlament Europeu, necessitem Europa" va ser el títol de la conferència-debat que va tenir lloc ahir a la tarda a la sala de plens del consistori cambrilenc, a càrrec del Secretari General del Consell Català del Moviment Europeu –Joaquim Millan Alegret– i la presentació i moderació del regidor de Relacions Cíviques de l'Ajuntament de Cambrils, Oliver Klein.

La importància de les eleccions europees el proper 7 de juny

Davant les properes eleccions al Parlament Europeu, el proper 7 de juny, Joaquim Millan va fer reflexionar els assistents sobre la importància de participar en aquestes eleccions europees, així com la definició "del projecte d'Europa" i les característiques d'aquest model creat ara fa més de 50 anys, concretament l'any 1957.
Millan va explicar que, "pensem que les decisions que es prenen a Europa no ens afecten tan directament, però tard o d'hora ens acaben afectant. Cal dir que el 82% de les decisions polítiques que es prenen, provenen d'una decisió prèvia presa a les institucions europees". Per exemple, tal i com va assenyalar Millan, "la cura actual que tenim pel medi ambient, prové d'una legislació europea de fa 10 anys. Gràcies a allò, ara hem adoptat una metodologia de treball comuna". Per tant, tal i com va apuntar el Secretari General del Consell Català del Moviment Europeu, "alguna cosa bona ens porta Europa".

Joaquim Millan també va fer un repàs de la construcció del model europeu, creat l'any 1957 o l'entrada de l'Estat espanyol l'any 1986. Un model "d'èxit", segons Millan, "basat en la pau, la democràcia i el progrés. Un model en constant moviment i evolució, ja que va començar amb la presència de 6 països i que actualment compta amb 27 països. Segons va afirmar Millan, "no hi ha cap país que hagi volgut sortir, per tant, alguna cosa es fa bé. És un model únic al món i molt interessant".

Durant la conferència, Joaquim Millan també va fer un repàs del funcionament del model europeu; dels símbols d'Europa –com la bandera, l'himne, el dia d'Europa (el proper 9 de maig) o la moneda única amb l'euro–. També va explicar breument el funcionament de les diferents institucions europees com el Parlament d'Europa, "el futur del qual es decidirà el proper 7 de juny", la Comissió Europea, el Consell de la Unió Europea, el Tribunal de Justícia o el Tribunal de Comptes.

Comenta aquest article