Informació general

Tarragona s'incorporarà al consorci turístic format per Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus

Per Berta Ruiz



L'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i l'alcalde de Tarragona  –Josep Fèlix Ballesteros–, ahir en roda de premsa
L'alcalde de Tarragona –Josep Fèlix Ballesteros– va ser present ahir a Cambrils i va reunir-se amb l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges– i els altres membres de l'equip del govern municipal, per tal d'abordar diferents qüestions de caire turístic, com la incorporació de Tarragona al consorci turístic creat entre Cambrils, Salou, Vila-seca i Reus; i per altra banda, també la candidatura dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017.

En la roda de premsa posterior a aquestes reunions, l'alcalde de Cambrils i l'alcalde de Tarragona van detallar alguns dels temes tractats. En primer lloc, Josep Fèlix Ballesteros va agrair la rebuda per part dels membres del consistori cambrilenc, i va destacar que, "Cambrils és una ciutat d'excel·lència en matèria turística, de la qual nosaltres n'hem d'aprendre. A més és un ajuntament que funciona molt bé, i per tant és una referència".

Incorporació de Tarragona al consorci turístic Cambrils-Salou-Vila-seca i Reus

Ballesteros va donar detalls de la futura incorporació de Tarragona al consorci turístic entre Cambrils, Vila-seca, Salou i Reus, perquè tal i com va afirmar, "fent aquest tipus de sinèrgies és quan ens enfortirem tots. Hem valorat aquesta visió estratègica que Tarragona no és competidora sinó que és complementària a aquesta oferta turística de la Costa Daurada. Actualment, estem treballant a fons en la incorporació de Tarragona a la marca Costa Daurada per reforçar-nos mútuament, des del que nosaltres podem aportar que és el turisme cultural de la Tarraco Romana". L'alcalde de Tarragona també va apuntar que des de Tarragona també s'està treballant per esdevenir un important punt al Mediterrani per a la destinació del turisme de creuers. Segons Ballesteros, "la Tarraco Romana és potent, però si a això li afegim la Costa Daurada, Port Aventura, l'oferta gastronòmica de Cambrils i de la zona, la Ruta del Císter, el Priorat i el modernisme de Reus és una oferta guanyadora, un paquet gairebé únic a la Mediterrània. Ens convé per a la ciutat, i per altra banda, perquè també oferim una oferta complementària i reforçadora". Aquesta incorporació de Tarragona tindrà lloc de manera imminent, possiblement de cara a aquest estiu. Sobre aquesta incorporació de Tarragona al consorci turístic, Benaiges va dir que "és important per complementar l'oferta dels quatre municipis consorciats. Ens pot oferir un complement ideal".

"Cambrils ha de ser un punt clau dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2017"

Per altra banda, un dels punts destacats que van tractar-se durant la reunió d'ahir va ser la candidatura de Tarragona als Jocs del Mediterrani de 2017 i el paper que hi jugarà Cambrils. L'alcalde de Tarragona va destacar que, "Cambrils ha de ser un punt clau, una seu clau dels Jocs del Mediterrani de 2017. Tenim projectes perquè sigui una seu important dels jocs des del punt de vista esportiu, però també des del punt de vista de l'oferta cultural del que en diem l'Olimpíada Cultural dels Jocs". Segons va assenyalar Ballesteros, "en aquest any i mig que ens queda fins que vingui el comitè avaluador del Comitè Olímpic Internacional treballarem molt colze a colze. De fet, Cambrils ja està a l'entitat promotora de la candidatura, i per tant, s'incorpora al nucli central de la maquinària dels Jocs".

Josep Fèlix Ballesteros va explicar que hi ha la possibilitat d'ampliar més esports de competició per a Cambrils, però això ho haurà de decidir el Comitè Olímpic Espanyol i l'Internacional. De moment, s'està valorant que Cambrils aculli el futbol sala i el pàdel, com esports d'exhibició. Sobre aquesta qüestió, Benaiges va comentar que, "des del primer moment vam explicar que n'érem entusiastes d'aquest projecte. Treballarem pels esports que ens pertoquin, siguin de competició o siguin d'exhibició. Esperem que quan s'hagin fet els jocs siguin els millors de la història i que la gent s'emporti el millor record del nostre territori".

Ballesteros també va enumerar d'altres temes tractats durant la reunió d'ahir com el tema dels residus, de l'aigua –a través del Consorci d'Aigües–, sobre l'Autoritat Metropolitana del Transport o també el futur Corredor del Mediterrani del traçat ferroviari.

Comenta aquest article