Cultura

El director cambrilenc Albert Recasens és guardonat amb l'Orphée d'Or de l'Académie du Disque Lyrique de França

Per Redacció

Albert Recasens dirigint La Grande Chapelle i Schola Antiqua en el primer concert del Festival de Música de Cambrils, l'estiu de l'any passat

La Académie du Disque Lyrique de França va concedir el passat dilluns 27 d'abril, els premis internacionals "Orphée d'Or" destinats a les millors produccions fonogràfiques.

En aquesta edició, el jurat va premiar el CD "Joan Pau Pujol. Música para el Corpus" –editat per Lauda– del conjunt La Grande Chapelle dirigit pel cambrilenc Albert Recasens. A aquest li ha correspost l'Orphée d'Or a la millor iniciativa discogràfica al millor compositor estranger. Aquest treball ofereix una mostra del ritual de la festivitat del Corpus, i redescobreix Joan Pau Pujol (1570-1626) com un dels músics catalans més importants del Renaixement i principis del Barroc. El CD va ser fruit de la col·laboració dels conjunts de l'Schola Antiqua –dirigida per Juan Carlos Asensio– i la Grande Chapelle, especialitzada en la interpretació de peces històriques. La Grande Chapelle ja va ser premiada l'any 2008 amb un altre Orphée d'Or pel CD "El gran burlador. Música para el mito de Don Juan", la darrera gravació del desaparegut Ángel Recasens.

Des de la seva fundació, fa 50 anys, els premis "Orphée d'Or" posseeixen un important prestigi internacional. De fet, el solemne acte d'entrega de premis va tenir lloc a l'Ópera de la Bastilla de París, sota la presidència de Pierre Berger, president d'honor de l'Ópera Nacional de París. Altres artistes galardonats enguany han estat Daniel Harding, Benoit Haller, Emmanuel Krivine, Daniel Baremboïm, Christophe Rousset, Marie Nicole Lemieux, Joyce di Donato, Jonas Kaufman i els espanyols Jordi Savall i Juan Bautista Otero.

Comenta aquest article