Informació general

Veïns i botiguers de la plaça d'Espanya arriben un acord inicial amb l'Ajuntament per instal·lar unes pilones mòbils

Per Raquel Samaniego



Imatge de la plaça d'Espanya amb els pilons aixecats per impedir l'estacionament dels cotxes
Fa unes dues setmanes, veïns i botiguers de la plaça d'Espanya es van reunir amb la regidora de Mobilitat —Laura Forcadell—per tornar a tractar el tema de les pilones de l'entrada a la plaça, que impedeixen l'estacionament de vehicles i la càrrega i descàrrega. No desisteixen, per tant, de la lluita que porten des del febrer, quan es van instal·lar, ja que pels veïns els pilons suposen una barrera quan pugui sorgir alguna emergència, i pels comerciants suposen una davallada de clients que anteriorment anaven a comprar amb el cotxe fins la plaça.

La presidenta de l'associació comercial Vilacentre —Tere Recasens—, que engloba diverses botigues de la zona, ha explicat que s'ha pactat un acord inicial d'instal·lar pilones mòbils, amb lectura de matrícules dels que entren i que només permetrà l'estacionament durant 30 minuts. Al sortir de la plaça, si el vehicle no hi ha estat més el deixarà passar; sinó, el titular del cotxe ja pot esperar una multa a casa. "Nosaltres, els botiguers, ens hem compromès d'avisar a tots els clients que vinguin de que només és mitja hora, perquè està clar que no ens interessa que els multin, sinó tampoc vindrien", manifesta.

El problema... La manca de pressupost

Tot i que aquest acord és positiu, de manera inicial, per les tres bandes, la regidora va manifestar-los que no hi ha prou diners per impulsar aquesta instal·lació avui dia, i que s'haurien d'esperar al maig següent, quan es fes el pressupost del 2010. Malgrat això, comerciants i veïns van explicar-li que és massa temps, "que no es pot aguantar així un any més". Per aquesta raó, Forcadell va instar-los a parlar amb l'Oliver Klein, el regidor del Pla de Barris, per veure si aquest pressupost s'hi podria incloure en la remodelació integral que la Generalitat i l'Ajuntament està realitzant al Barri Antic. El següent pas, per tant, és la reunió que mantindran amb Klein la propera setmana.

Comenta aquest article