Cultura

Surt a la venda "La gran manzana", el darrer treball discogràfic del grup cambrilenc No Apto

Per Berta Ruiz



Portada del nou treball
El grup cambrilenc No Apto –format per Erik López, Raül López, Aleix López i Àngel Alonso– presenta nou disc , el tercer de la seva carrera discogràfica, sota el títol de La gran manzana.

"A nivell instrumental ha estat el disc més fàcil de fer, però el més complicat a nivell emocional"

Un dels seus components, Erik López, ha explicat a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls d'aquest darrer treball discogràfic, el període de gravació i la promoció i presentació que estan fent en aquestes darreres setmanes. Tal i com va definir Erik López, "aquest és el disc més espontani de tots, ja que ha estat tret íntegrament de les sessions que anàvem fent en el local. El passat mes de novembre vam entrar a l'estudi i vam triar una selecció dels 13 temes que ens van agradar més, que són els que finalment han entrat en el disc".

Pel que fa a l'estil i a la temàtica dels temes, López explica que "la línia continua sent la mateixa, però hem agafat més experiència com a músics i també com a persones. I això també es veu reflectit en el disc. Tenim un estil molt propi i molt diferenciat a nivell instrumental, i crec que això es veu en el disc. És un treball "No apto 100%". No obstant, López va assenyalar que, "a nivell instrumental ha estat el disc més fàcil de fer, però el més complicat a nivell emocional", tot i això, les cançons de No Apto continuen "tenint aquell toc de melancolia i tristesa, però sobretot queda la sensació que s'ha de tirar endavant i no mirar enrere", segons va dir López.

13 nous temes

La gran manzana va ser gravat als estudis Pan-Pot de Biscaia, sota la producció de Xabier Eguía. Tots els temes són originals de No Apto, tot i que en alguns es va comptar amb la col·laboració d'Álex Merino i Carles Rom a les bateries, Xabier Eguía al baix, guitarres i coros i també Carlos Creator en els arranjaments. Els 13 temes que formen el disc són: "Adicto", "Sobrevivir", "Déjanos pasar", "Despertar", "No mirar hacia atrás", "Inmortal", "Harto de aguantar", "Destrozado", "Quiero salir", "Trampa mortal", "Poder continuar", "Fuera de control" i "Hace tiempo". El primer single del disc és "Harto de aguantar", del qual ja tenen nou videoclip. Per més informació, també es pot visitar la pàgina web del grup www.noapto.com

Promoció, gira estatal i gira internacional

La promoció de No Apto es va iniciar fa uns pocs dies, en un festival a Castelló. De fet, en els propers mesos el grup cambrilenc estarà immers en una atapeïda agenda amb concerts, promoció i festivals d'estiu. Tal i com apuntar Erik López, "durant tot el mes de maig estarem de promoció per ràdios, premsa, televisió i fent algun festival d'estiu, mentre que la gira per Espanya començarà al mes d'octubre". La gira per l'Estat s'allargarà fins al mes de gener de 2010, moment en el què No Apto iniciarà, per primera vegada, la seva aventura americana. Segons va dir López, "marxarem cap a Estats Units o Mèxic. Per primera vegada tenim gira internacional, tot i que ja ens ho van plantejar amb l'anterior disc i no ho vam fer. Ara però, volem donar el pas, crec que és el moment i estem molt contents".

L'anterior gira, amb el treball "Voces" també va portar molts èxits als cambrilencs, "més de 40 concerts i el reconeixement de la crítica i la premsa", que tal i com va dir López, "sempre ens ha tractat molt bé i ens ha posat sempre com un grup de referència del rock estatal".

Comenta aquest article