Informació general

Les obres a l'avinguda de Vilafortuny contemplen una nova xarxa de clavegueram de pluvials per millorar els problemes d'inundacions

Per Berta Ruiz

Aspecte actual de les obres a l'avinguda de Vilafortuny

Fa un parell de mesos es van iniciar les obres de millora a l'avinguda de Vilafortuny, en el seu tram entre el vial del Cavet i el carrer d'Arístides Mallol. Aquestes obres tenen un durada total de sis mesos, per tant, queden uns quatre mesos de feina a càrrec de l'empresa Hidrocanal.

Aquestes obres de millora contemplen l'eixamplament de les voreres –passant d'1 a 3 metres d'amplada útil– amb la supressió de les barreres arquitectòniques i la construcció d'una plataforma elevada en la intersecció entre l'avinguda del Pintor Fortuny i el carrer de Joaquim Sunyer, per tal de donar prioritat a la circulació de vianants i millorar-ne la seguretat. També es dotarà a la zona de nou mobiliari urbà i es reposarà i se substituirà l'arbrat malmès en algunes zones. D'altra banda, una de les millores més importants d'aquestes obres serà la construcció d'una xarxa de clavegueram de pluvials. De fet, el regidor d'Espai Públic, Paisatge i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Mas– valorava positivament aquesta millora i explicava en la darrera visita d'obres del passat dilluns 27 d'abril que, "el tema dels pluvials és un tema important, ja que quan plovia es canalitzava tota l'aigua per l'avinguda de Vilafortuny i després anava cap als carrers laterals i provocava inundacions".

En aquestes obres també es farà la substitució del traspàs d'aigua potable dels Tallats, per tal de dotar de reg automàtic als jardins i a l'arbrat de la zona. També se substituiran els equips d'il·luminació de la zona, així com també es farà el soterrament de les línies de telefonia i la millora de la senyalització viària horitzontal i vertical. Per a l'execució d'aquestes obres de millora es compta amb un pressupost d'uns 650.000 euros.

Comenta aquest article