Cultura

El catedràtic de literatura de la UAB, Alberto Blecua, ensenya als alumnes de l'IES Cambrils el millor dels clàssics

Per Raquel Samaniego

 
 
A dalt, a l'esquerra, el catedràtic Alberto Blecua acompanyat pel professor i poeta Ramon Garcia Mateos. A sota, els alumnes de l'IES Cambrils.
Alberto Blecua va néixer a Saragossa, on va estudiar fins que la seva família es va haver de traslladar a Barcelona per motius laborals. Avui en dia és catedràtic de literatura de la Universitat Autònoma de la ciutat comtal, on des de l'any 1971 dóna classes. El passat dijous va ser a Cambrils com a protagonista d'una nova sessió de l'Antena del Coneixement de la URV a Cambrils, on va explicar a tots els alumnes de batxillerat de l'IES Cambrils diverses qüestions de la seva àrea. En primer lloc, tal com va explicar a Revista Cambrils Diari Digital, va parlar-los de l'estructura de la primera part del Quixot, "que es descompon i es torna a composar per tal d'oferir una forma diferent d'interpretar-lo".

I en segon lloc, Blecua va aportar un seguit de llibres antics, títols existents a la biblioteca de Cervantes. "Són llibres clàssics, uns són diccionaris més petits i altres més grans, i també una edició de la Galatea", explicava. "Nosaltres vivim de la tradició clàssica i de la bíblica. Sinó, no entens la majoria de les coses", deia.

Comenta aquest article