Informació general

Les obres de la primera fase de la remodelació del barri de la Llosa avancen a bon ritme

Per Berta Ruiz

Aspecte de les obres al carrer de Venus

Fa uns mesos es van iniciar les obres de la remodelació integral del barri de la Llosa, i els treballs avancen a bon ritme. De fet, el passat dilluns 27 d'abril, l'alcalde de Cambrils –Robert Benaiges–, diferents regidors del consistori cambrilenc i mitjans de comunicació així ho van poder comprovar in situ.

Renovació integral del barri

Actualment s'està treballant en la fase 1 –de les tres que es contemplen en el projecte– que agrupa els carrers que van des de la via del ferrocarril fins el carrer de les Orquídies. En aquests treballs de remodelació del barri es contempla la instal·lació d'una doble xarxa d'aigües –de clavegueram i d'aigua potable–, renovació de la xarxa elèctrica i renovació de la xarxa de telefonia, ja que ambdues aniran soterrades. El paviment també es renovarà totalment i s'incidirà especialment en la renovació de les voreres del barri –fent-les molt més amples– i en l'arbrat. També es treballarà en les insfraestructures de telecomunicacions, mobiliari urbà, jardineria, senyalització i instal·lació de gas canalitzat.

Tal i com van detallar els tècnics municipals durant la visita d'obres d'aquest passat dilluns, ara s'està treballant en la primera fase, que a la vegada també s'ha fet en diverses fases per tal d'evitar tenir tota "la urbanització aixecada" i evitar majors molèsties. Ara se seguirà treballant fins a l'estiu, moment en el què s'aturaran les obres, tot i que es deixaran els carrers en el millor estat possible per evitar molèsties. Al mes de setembre es reprendran els treballs.
Cal destacar que es compta amb un pressupost total de 2.900.000 euros, i el termini previst de les obres és de 15 mesos. Ja han passat uns tres mesos d'obres, i per tant queda un any de treball aproximadament.

L'associació de veïns demana canvis circulatoris

D'altra banda, des de l'associació de veïns del barri de la Llosa també s'ha demanat que, de manera provisional, es prenguin les mesures necessàries per millorar la seguretat viària al barri. De fet, amb les obres que s'hi estan realitzant, algunes voreres són gairebé inexistents o molt estretes. L'associació de veïns demana que el carrer de les Orquídies, un dels punts més complicats i de major afluència circulatòria del barri, es faci d'un únic sentit de circulació en alguns trams del carrer. Això seria en direcció sud mentre que els vehicles que circulessin en direcció nord s'haurien de desviar cap els carrers que hi ha més a prop de la platja.
Tal i com va explicar la presidenta de la Llosa –Ana M. Franquet– a Revista Cambrils Diari Digital, "des de l'associació volem que, de moment, es faci alguna cosa provisional, que s'estudiï i després decidirem entre tots els veïns per tal que es faci el que més interessi".

Comenta aquest article