Informació general

El trasllat de sorra des de la platja de l'Esquirol a la del Cap de Sant Pere s'inicia amb polèmica

Per Lluís Rovira i Barenys

Camió transportant sorra a peu de platja, ahir a la tarda, a la platja de l'Esquirol

Tal i com es ve fent els darrers anys, aquest passat dilluns 27 d'abril començava el traginament de sorra des de la platja de l'Esquirol fins a la del Cap de Sant Pere per tal d'adequar aquesta platja de cara a la temporada estiuenca. I, un any més, les queixes dels usuaris han tornat a aparèixer ja que el pas continu de camions per la platja, a més de molest, resulta perillós.

El mateix dilluns al matí, poc després de començar el trànsit de camions, van començar, també, les protestes dels usuaris de la platja, en aquest cas, turistes procedents del País Basc i, també, d'Holanda que aquests dies gaudeixen d'un període de vacances. Segons explica un veí de la zona, els camions passaven a certa velocitat i feien sonar el clàxon per avisar del seu pas, "un grup de turistes bascos van protestar d'aquest fet i van amenaçar en impedir les obres col·locant-se al bell mig de la zona de pas dels camions. Llavors va venir l'inspector de les obres que va manar col·locar una zona de delimitació". Així doncs, el dilluns al migdia es col·locava, en el tram de l'Esquirol, una cinta que delimita el pas dels camions per la sorra que, a més, va servir per a calmar els ànims.

Més aviat que l'any passat

Aquest any el traginament de sorra es fa unes setmanes més aviat que l'any passat, en què es feia gairebé a meitats del mes de juny, i consisteix en treure sorra de la platja de prop de la torre de l'Esquirol, zona on se n'acumula força, i traslladar-le a la platja del Cap de Sant Pere, en el tram que hi ha al darrere de la benzinera de Vilafortuny, que, ara per ara, és la zona que queda més desprotegida. Els treballs van a càrrec del Ministeri de Medi Ambient i es calcula que duraran al voltant d'un parell de setmanes.
Les molèsties pels usuaris de la platja i per la gent dels "xiringuitos" és evident però, segons comentaven des del servei de platges de l'àrea de Turisme, aquesta aportació de sorres no es pot fer abans ja que els temporals desfarien la feina feta. D'altra banda, fer el trasllat de la sorra a través de la carretera endarreriria molt els treballs.

Comenta aquest article