Informació general

Els taxistes de Salou i Vila-seca volen deixar fora del nou servei conjunt als de Cambrils

Per Raquel Samaniego

La nova parada de taxis de Cambrils està situada en un dels laterals de la rambla del Regueral

Dins de les diferents millores en els transports públics que s'estan duent a terme al Camp de Tarragona, s'inclou la creació d'una àrea de treball conjunta per als taxistes entre Cambrils, Salou, Vila-seca i la Pineda. O això era fins fa uns dies, ja que el passat divendres, els taxistes de Salou i Vila-seca van fer una assemblea general en la que van decidir deixar fora d'aquest conveni a Cambrils. El motiu és, en principi, que els cambrilencs tenen menys clientela. Amb aquesta àrea de treball s'implantaria la unificació de tarifes i els taxistes podrien recollir clients en qualsevol d'aquestes tres ciutats costaneres en les seves parades, que fins ara estava prohibit i havia estat motiu de polèmica en els darrers anys. Aquesta serà una de les tres zones que es crearan, ja que també està previst que ho facin les poblacions de Tarragona i Reus, i les d'interior.

Tot i aquesta decisió presa pels de Salou i Vila-seca, ahir l'Ajuntament va aprovar en el ple el conveni entre la Direcció General del Transport Públic i els tres Ajuntaments. Segons va comentar l'alcalde —Robert Benaiges—, "nosaltres hem estat els primers en acceptar la proposta i aprovar-la al plenari, i esperem que els altres dos municipis ho facin aviat". Sobre la possibilitat d'excloure Cambrils d'aquesta zona de prestació, Benaiges va apuntar que "això no té sentit i confio que sigui només una decisió que no arribi a cap lloc. Per això, mantindré el contacte amb els polítics d'ambdues ciutats i esperem que continuïn el nostre pas d'aprovar el conveni", deia.

"La nostra intenció no és anar a Salou a treballar"

El president de RadioTaxi Cambrils —José Manuel Ramírez— va explicar que Revista Cambrils Diari Digital que els de Salou i Vila-seca "es pensen que ens aprofitarem de la seva clientela i això no és així. La nostra intenció no és anar a aquestes ciutats a treballar, sinó que només seria per oferir un millor servei a les parades de taxis quan hi haguessin persones esperant". A més, el taxista cambrilenc va remarcar que es tracta de "no fer esperar als clients que es trobin a la parada i només seria recollir-los, no pas anar donant tombs per Salou o Vila-seca a veure qui agafem".

Sobre l'assemblea, Ramírez afirmava que els van invitar, però que no s'esperaven aquesta resposta del seus companys: "No sabem si aquesta decisió ha estat fruit dels taxistes o bé del nou govern local de Salou. Però el que està clar que el 24 de març es va arribar a un consens entre totes les parts, tant amb els Ajuntaments, les agrupacions de taxistes i la Generalitat. Ara hem d'esperar a veure què passa, perquè no sabem com acabarà el tema", explicava. Amb l'esmentada situació, aquest nou servei que s'havia de posar inicialment en marxa abans de l'estiu, podria retardar-se. Ara, el que toca, segons diu Ramírez, "és esperar que es pronunciïn els polítics i regidors dels ajuntaments veïns".

El posicionament dels altres ajuntaments

Els ajuntaments de Salou i Vila-seca haurien d'aprovar també al plenari aquest conveni signat entre totes les parts. El nou govern de Salou encara no es posiciona sobre la qüestió, ja que han d'estudiar la nova proposta. Per altra part, fonts municipals de Vila-seca asseguren que la intenció del govern és mantenir l'acord pres i aprovar el conveni que inclouria Cambrils a la zona de prestació. Tot i això, l'àrea de Governació, que és qui té les competències, ha de reunir-se amb la única agrupació de taxis que hi ha al municipi, per veure quins són els motius d'aquesta sobtada decisió que han pres els treballadors de Salou i Vila-seca.

Comenta aquest article