Esports

Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils participa al Campionat de Catalunya de Batels a Banyoles

Per Redacció

Imatge de l'equip femení cambrilenc al Campionat de Catalunya de Batels, celebrat a Banyoles

El passat 19 d'abril va tenir lloc a Banyoles el cinquè Campionat de Catalunya de Batels i la III Regata de Llarga Distància de Llagut i Campionat d'ergòmetre per equips. La tripulació local va presentar dues tripulacions en la categoria absoluta. L'equip masculí estava composat per Iñaki Sendín, Zlot Mezei, Joan Ramon Melich i Leandre Garcia, amb Javi Mañas de timoner. Van quedar en sisena posició  d’11 equips participants. La tripulació femenina estava formada per Pat Perpinyà, Yolanda Rom, Pili Ariño i Mercè Fresneda, amb Javi Mañas de timoner, que van quedar en tercera posició de 6 equips participants. Els clubs catalans participants van ser: Club Rem Arenys i Club Nàutic Badalona, Club Rem Badalona, Club Nàutic Bétulo, Capgrossos de Mataró, Treumal, Club Xons d’Empuriabrava, Palamós, Club Rem Santa Cristina i Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils.

Al Campionat d’Ergòmetre i Llarga distància, els cambrilencs van obtenir la vuitena posició, tant per l’absolut masculí com femení. Cal remarcar que el club local no disposa d’ergòmetres propis, que són màquines de gimnàs per practicar rem indoor, tot i que aquest darrer mes han provat de fer entrenaments en rem en el gimnàs municipal. En la prova de llarga distància amb llagut català, el club local va obtenir millors posicions.

El batel, una embarcació de 4 places

El passat 28 de febrer, membres de l'associació es van desplaçar a Castrourdiales, Cantàbria, per a recollir una embarcació anomenada batel, que disposa de 4 places on els vogadors han de seure en fila índia, combinant bavor i estribor. És molt lleugera, d’uns 80 quilos (el llagut català pesa 350), recomanada per aprendre la tècnica del rem i molt indicada per les categories base, infantils, cadets i juvenils, pel seu poc pes i perquè facilita l’aprenentatge tècnic. El fet més diferencial amb el llagut català es que no té quilla i el timó no és una pala, sinó un rem més curt. El treball del timoner és molt important i ha d’estar molt preparat perquè és un rol físicament exigent.

A Catalunya hi ha poca tradició i són només 3 clubs catalans que disposen d’aquesta embarcació. Vent d’Estrop Vogadors de Cambrils no descarta en un futur proper disposar d’un batel per treballar en les categories base i perfeccionar la tècnica del conjunt de vogadors. Tot plegat, fa que el club local comenci a escalfar els motors per iniciar una prometedora lliga catalana. El proper 10 de maig es fa la I Regata Lliga catalana de Banc Fix a Empuriabrava. A més, el club local organitzarà la IV Regata de la lliga Catalana el proper 28 de juny, en motiu de la festivitat de Sant Pere.

Comenta aquest article