Societat

L'Associació Hammada posa en marxa novament el projecte "Vacances en pau" per a l'acollida de nens durant l'estiu

Per Berta Ruiz



Moment de la reunió, el passat divendres al Centre Cultural
L'Associació d'Amics del Poble Sahrauí Hammada va convocar el passat divendres a la tarda al Centre Cultural i Ocupacional una reunió per tal de presentar el seu projecte "Vacances en Pau 2009", per a l'acollida de nens sahrauís durant els mesos d'estiu. Tal i com va explicar la representant de Hammada a Tarragona –Loli Rayo–, la reunió informativa va anar dirigida a les famílies repetidores que enguany tornaran a acollir un nen sahrauí –i que havien de signar la documentació necessària– com per aquelles famílies interessades en formar part del projecte.

Durant la reunió també es va fer la projecció d'un documental filmat als campaments del Sàhara, així com els projectes que actualment realitza l'Associació Hammada. Tal i com va explicar Loli Rayo, "enguany necessitem a molt gent i fem una crida per a que la gent participi en el projecte. És un projecte molt bonic que fa molts anys que està en marxa, i cada vegada més, les situacions econòmiques i polítiques són molt complicades a la Hammada. És necessari treure els nens d'allà, perquè la situació climatològica, la situació sanitària i alimentària són molt complicades. Els nens necessiten pal·liar d'alguna manera aquestes mancances que tenen. És un projecte molt enriquidor per totes bandes, pels nens i per les famílies acollidores".

L'any passat es van acollir un total de 56 nens al Camp de Tarragona. Per a les famílies interessades, el projecte està obert fins el 15 de maig, tot i que tal i com va comentar la representant de Hammada a Tarragona, "sempre estem oberts a que la gent vingui, a que s'informi i a que col·labori amb nosaltres en tots els projectes que fem, tant aquí com allà.

Comenta aquest article