Societat

El Casal de la Gent Gran entrega els premis del seu concurs literari

Per Raquel Samaniego

D'esquerra a dreta, els guanyadors del concurs Francisca Moreno, Maria Mas, els membres de la junta Joan Losilla i Lola Munerris, Contxita Caballer, Joaquim Llorens, Lluís Soler i Josefa Ibar

El passat divendres 24, al Casal de la Gent Gran i després de la presentació del llibre de Josefa Mendo, es van donar els premis als guanyadors del concurs de poesia i narrativa entre els usuaris del Casal. Van ser un total de 15 persones i 36 obres presentades. La directora —Yolanda Vidiella— va explicar que el concurs literari va ser un èxit, ja que es va presentar més gent que mai: "L'any passat ja vam superar el rècord amb 32 obres i aquesta vegada, amb 36, encara l'hem superat més. Anem augmentant cada any, un fet que demostra que la gent gran està més activa, participa i es fa sentir". A més, Vidiella va apuntar que "el nivell ha estat molt difícil, ja que vaig parlar amb el jurat i em va comentar que cada any es més complicat triar els guanyadors".

El jurat estava format pel regidor de Relacions Cíviques, Oliver Klein, i l'escriptora Anny Bise, i s'entregaven el primer i segon premi tant en català com en castellà. En la categoria de llengua catalana, el primer premi de poesia va ser per 'Temps', de Contxita Caballer, seguit de 'A trenc vora la mar', de Joaquim Llorens. En narrativa va guanyar Maria Mas amb 'Entre converses i enyorances', seguida de Lluís Soler amb 'Contínuament que em ve al pensament una altra de molt bona'. En la categoria de llengua castellana, el primer premi de poesia se'l va endur 'El amor', de Francisca Moreno, i el segon va ser per Contxita Caballer, amb 'Nunca te diré adiós'. Per últim, en narrativa, el primer premi va ser per Josefa Ibar per 'Cuento de la Tía Miseria, para mayores', seguida de nou per Contxita Caballer amb 'Mi amigo la estrella'.

A l'acabar l'acte d'entrega dels premis, la junta del Casal, encapçalada pel seu president Vicenç Barceló, va fer un reconeixement a tots els participants al concurs. La directora va explicar que "la gent gran té moltes ganes de transmetre, tenen molta fantasia i la saben explicar. El que sorprèn és que molta gent que s'ha presentat no té estudis però sí molt de sentiment, que també és molt difícil de valorar", concloïa.

Comenta aquest article