Cultura

L'autora cambrilenca Josefa Mendo veu publicat el seu primer llibre de poesies als 84 anys

Per Raquel Samaniego



L'autora Josefa Mendo es va mostrar molt emocionada amb el reconeixement de tot el públic
Per Josefa Mendo, el passat divendres 24 d'abril, va ser un dia "inoblidable". Amb 84 anys, l'Associació d'Amics de la Gent Gran va complir el seu somni de publicar el seu llibre de poesies, 'Mi libro, mis poemas', arrel d'una afició que té fa només 14 anys, però que, com diu, l'ajuda a transmetre sobre paper els seus sentiments. La sala d'actes del Casal Municipal es va omplir per donar costat a l'autora, que va rebre una gran ovació al pujar a l'escenari i dir unes paraules: "Avui és un dels dies més feliços de la meva vida", va dir molt emocionada.

L'Associació d'Amics de la Gent Gran celebra enguany el seu vintè aniversari, deu aquí a Cambrils, i per aquesta raó ha fet realitat 20 dels somnis dels seus usuaris. Alguns volien anar en avió, explicava el president —Ignasi Torrents—, i la Josefa volia publicar els seus poemes. Al ser una entitat sense ànim de lucre, el llibre publicat no es vendrà. Per això, tot aquell que vulgui llegir-ho pot anar a la Biblioteca Municipal, on el tindrà disponible.

A l'acte van assistir força representants municipals, com l'alcalde —Robert Benaiges—, el regidor de Relacions Cíviques —Oliver Klein—, el de Cultura —Joan Recasens— i la de Benestar Social i Salud —Maricel Llaveria—. L'alcalde, també aficionat a l'escriptura, va llegir el poema 'Día nublo' de l'autora, i va explicar que "un llibre de poemes és un acte de sensibilitat a l'expressar els seus sentiments. Aquests són poemes que arriben directament al cor".

Comenta aquest article