Societat

Sant Jordi torna a omplir Cambrils de vida i color amb roses i llibres

Per Berta Ruiz, Raquel Samaniego

El port de Cambrils va aplegar molta gent disposada a comprar un llibre o una rosa

Els carrers de Cambrils van tornar a omplir-se ahir amb roses i llibres; un any més van tornar a oferir vida i color. El dia de Sant Jordi es va viure amb intensitat, sobretot al port cambrilenc, on cinc parades de llibres i cinc més de roses van aplegar una gran quantitat de gent, grans i petits, que van gaudir comprant o fullejant els llibres que més els va agradar. El llibre més venut durant la jornada d'ahir va ser 'El Silenci', de Gaspar Hernández, tot i que també es van vendre molt bé són 'Els homes que no estimaven les dones", de Stieg Larsson, i l'últim Premi Ramon Llull, 'L'últim home que parlava català', de Carles Casajuana.

El Mercat de Sant Jordi estava organitzat per la Unió de Botiguers dins la seva campanya Cambrils Obert. La dinamitzadora comercial —Sílvia Coll— va explicar que estaven "molt contents per la gran quantitat de gent que havia passat pel mercat durant tot el dia". A més, cal remarcar que durant tota la jornada el bon temps va acompanyar.

Entre aquestes parades més tradicionals de roses i llibres al port, enguany trobàvem una més inusual: la de la Policia Local. No es tractava d'una mesura de vigilància i seguretat, que és el que habitualment ofereixen els agents policials, sinó que va ser una acció emmarcada dins de la seva campanya de proximitat a la ciutadania 'Tots som responsables'. Allí, tots els que van voler participar omplien una petita enquesta valorant l'efectivitat de la Policia i la impressió que els ciutadans tenen d'ella. A més, els cambrilencs omplien una altra butlleta per participar en el sorteig d'una bicicleta.

Entre les activitats que es van realitzar al port hi havia ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània i els Amics de la Sardana de Cambrils; també animació infantil de Sant Jordi, a càrrec de Montse Parra; i un espectacle de música anomenat 'Gorretina' amb Joan Colom, Albert Recasens, Clara Colom, Xavi Serra i Samba.

Sant Jordi a les escoles

Tots els nens i joves de Cambrils també van celebrar la Diada de Sant Jordi als seus col·legis. Aquells que havien de recaptar diners per marxar de viatge fi de curs eren els que es passejaven pels carrers en busca d'algú que els hi comprés una bonica rosa. Altres, feien activitats a les classes o als patis. Un exemple el vam trobar al CEIP Cambrils, on després d'acabar les classes, van fer un espectacle teatral al gimnàs, on alumnes de primària van representar diverses escenes de la llegenda de Sant Jordi un pèl modernes, com l'anada de vacances del drac a una platja al no haver cap cavaller disposat a conquerir la princesa del castell.

Per altra banda, els alumnes de l'Escola d'Hoteleria i Turisme també van gaudir de la jornada amb unes activitats esportives i lúdiques. Durant tot el matí, es va organitzar un torneig de futbol sala i de volei platja entre els alumnes de l'escola. També es van realitzar concurs de roses i cocs de sucre, concurs d'espècies, així com concursos musicals de Guitar Hero o Singstar. Després al migdia, també es va celebrar un dinar elaborat per l'Associació de Peix Blau de Cambrils, La Pineda i Tarragona; mentre que per la tarda es van fer els lliuraments dels premis als guanyadors dels diferents concursos.

Comenta aquest article