Cultura

L'Associació Cultural de Vilafortuny enceta les seves Jornades Culturals amb un banquet literari i gastronòmic

Per Berta Ruiz

Aspecte del banquet literari al Castell de Vilafortuny, ahir al vespre

L'Associació Cultural de Vilafortuny va encetar ahir al vespre al Castell de Vilafortuny les seves cinquenes Jornades Culturals, que s'allargaran fins el proper 26 d'abril.
 
En motiu de la diada de Sant Jordi, l'entorn emblemàtic del Castell de Vilafortuny va ser l'escenari d'un banquet literari i gastronòmic que va reunir més d'un centenar de persones. Durant tota la vetllada, la literatura i la gastronomia van ser les grans protagonistes, juntament amb la música en directe a càrrec d'uns alumnes de l'Escola Municipal de Música, que van interpretar diferents peces a la guitarra. Un dels moments més emotius de la nit, va ser la lectura de poemes a càrrec de Patrícia Martín, filla del recentment desaparegut Carlos Martín, escriptor de la generació del 27 i professor de Gabriel García Márquez entre d'altres, i veí de Vilafortuny. També es va comptar amb la participació del professor i escriptor Ramón García Mateos, així com d'altres escriptors locals que van participar activament en la lectura de peces literàries. Per altra banda, la música també va ser molt present durant el recital d'ahir, ja que també es van poder escoltar gravacions de famosos cantautors com Lluís Llach –recitant a Miquel Martí i Pol–, Joan Manel Serrat o Paco Ibáñez. Durant el banquet literari, els convidats també van poder degustar un menú gastronòmic molt variat.

Al finalitzar l'acte, cal destacar també que els membres de l'Associació Cultural de Vilafortuny van voler retre un reconeixement a la seva presidenta –Encarna Morena– per la seva tasca i la seva labor al capdavant de l'associació i de l'organització de les activitats que es posen en marxa.

Venda de llibres i roses

Durant tota la jornada d'ahir, l'Associació Cultural també va vendre llibres –nous i de segona mà– i roses als porxos del Centre Cívic de Vilafortuny. Els guanys d'aquesta venda es destinaran a la Fundació El Sueño de la Campana.

Comenta aquest article