Cultura

El CEIP Joan Ardèvol estrena oficialment la seva nova biblioteca

Per Berta Ruiz

Aspecte de la nova biblioteca del CEIP Joan Ardèvol

En motiu de la diada de Sant Jordi, el CEIP Joan Ardèvol va dur a terme ahir tota una sèrie d'actes culturals. Un dels actes més especials però, va ser la inauguració oficial de la nova biblioteca del centre, que tot i que ja es va posar en marxa a principis d'aquest curs, ahir mateix encetava el seu servei de préstec.

Un fons documental de 2.000 llibres

Una de les responsables de la biblioteca de l'escola –Carme Vera– i el director del CEIP Joan Ardèvol –Enric Masdeu– explicaven ahir a Revista Cambrils Diari Digital alguns detalls de la posada en marxa d'aquest nou servei. Actualment la biblioteca del CEIP Joan Ardèvol compta amb un fons documental de 2.000 llibres, tot i que s'espera poder arribar als 5.000 documents, tal i com apuntava ahir Enric Masdeu. Segons va dir Carme Vera, "ara començarem el servei de préstec amb els alumnes més grans de l'escola, i quan es pugui augmentar el fons de la biblioteca ho ampliarem gradualment a tots els nens de l'escola". La biblioteca compta amb llibres, revistes, àlbums, diccionaris i enciclopèdies, i aquesta està dividida en diferents espais segons les edats, tal i com va explicar Vera, "hi ha una part per als primers lectors, els alumnes més petits de fins a 6 anys; l'espai del "el gomet vermell" que és dels 6 als 8 anys i "el gomet verd" que és pels alumnes d'entre 9 i 12 anys. També hi ha una altra part de llibres de coneixement, una part d'enciclopèdies i diccionaris, revistes i diaris i el racó de novetats".

Segons va explicar el director del centre, des de l'any passat l'escola va entrar a formar part d'un projecte d'innovació del Departament d'Innovació, que promociona les biblioteques escolars. Ara, “tenim tots els llibres catalogats amb el codi de barres. Per tant, no podíem obrir el préstec sense tenir-ho tot digitalitzat i posat a internet. També es pot facilitar el préstec intercentres, que permet accedir als catàlegs de tots els centres de Catalunya que també estan en aquest projecte dins d'aquesta xarxa".

La biblioteca del CEIP Joan Ardèvol està oberta dins de l'horari escolar, tot i que en un futur es podria ampliar en horari extraescolar, segons va dir Carme Vera. De fet, segons Masdeu, "a partir que tinguem suport humà podrem obrir el préstec en hores fora de l'horari escolar. Aquest és un dels projectes secundaris per afavorir la cohesió social, obrint el centre fora de l'horari per tal que els alumnes puguin venir a estudiar a consultar el material a fer recerques. Ara, amb aquesta biblioteca tenim ordre,  catalogació i organització. A banda de les activitats de dinamització de la lectura que es fan des de P3 fins a sisè, amb el foment de la lectura, les lectures col·lectives o el "racó del conte" pels més petits.

Més activitats culturals durant tota la setmana

Durant tota la setmana, el centre també va acollir diverses activitats culturals amb l'objectiu de fomentar la lectura entre els alumnes: lectura de contes per part de l'il·lustrador i "Pallasso sense fronteres" Miquel Rabert; la representació de l'obra "El llibre de la Selva" a càrrec dels alumnes de 1er; la narració de contes i llegendes a càrrec d'avis del Casal o el lliurament dels premis dels Jocs Florals 2009, que també es van entregar ahir al matí.

Entrega dels premis dels Jocs Florals

Comenta aquest article