Informació general

Pere Granados es converteix en el nou alcalde de Salou després de la moció de censura

Per Redacció



Pere Granados es va convertir ahir en el nou alcalde de Salou després de la moció de censura
Pere Granados (FUPS) va ser elegit ahir nou alcalde de Salou després de prosperar la moció de censura presentada per l'oposició i un regidor de CDC, en un ple força tens. Granados va aconseguir 11 vots a favor, que corresponien als 7 del seu partit, 3 del PP i el de l'exregidor de CDC i ara no adscrit, Marc Montagut, que va ser increpat en diverses ocasions pel públic que va assistir a la sessió plenària. En contra es van mostrar els regidors del PSC, que eren 6, i de RDS, amb 2, així com Salvador Pellicé, de CDC i la regidora d'UDC Martina Fourrier. 

Al seu discurs, els membres del que serà el nou equip de govern van coincidir en afirmar que el pacte té com objectiu retornar la pluralitat al municipi i reconstruir "ponts de diàleg" entre els ciutadans de Salou. El nou alcalde, Pere Granados, va assegurar que vol conduir la ciutat a "una nova etapa de modernitat", sent "sensibles" a l'element humà i social. Granados va manifestar que vol desenvolupar projectes de participació, i va assegurar que es restabliria la Junta de Portaveus. Segons va dir, "Salou necessita, més que mai, un canvi d'estil" i va assegurar que es treballarà "amb serenitat, eficàcia i generositat". Granados va acabar el seu discurs com alcalde amb el crit "Visca el Salou de tots".

Antonio Banyeres, l'alcalde sortint

Per la seva part, l'alcalde sortint —Antonio Banyeres— va assenyalar que darrere el nou govern existeixen unes maniobres que van més enllà de la política i "altres interessos" que "el temps i els esdeveniments deixaran veure", en referència, segons va explicar, a l'interès del convergent Josep Poblet, alcalde de Vila-seca, de mantenir el consorci de PortAventura amb les condicions actuals en els que Salou i Vila-seca es reparteixen a parts iguales els impostos, encara que la superfície ocupada de Salou sigui major. Per a Banyeres i Pellicé, a més, la moció de censura suposa una fractura en el municipi.


Comenta aquest article