Cultura

Xile, protagonista del "Viatjant amb contes", acosta els orígens del poble mapuche als més petits

Per Berta Ruiz

Un moment de la sessió de contes, ahir a la tarda a la sala d'actes de la Biblioteca Municipal

Xile va ser el gran protagonista ahir a la tarda d'una nova sessió del cicle "Viatjant amb contes", organitzat per la Biblioteca Municipal i el Servei d'Atenció a l'Immigrant de l'Ajuntament de Cambrils.

L'associació Peülla Brotes Nuevos, a través de la seva presidenta –Carmen Gloria Camos–, va acostar als més petits "una versió d'un conte originari del sud de Xile, del poble mapuche", tal i com va explicar a Revista Cambrils Diari Digital. Segons va comentar Carmen Gloria Camos, "el conte explica la història de Lituche i Domo, els primers pares del poble mapuche, que van ser escollits pels déus. També explica la seva llegenda i com van anar sorgint al voltant de la terra xilena".
Per a l'ocasió, la presidenta de l'associació Peülla Brotes Nuevos, va anar vestida amb el vestit originari de la dona xilena, "amb alguns elements representatius com el llorer, ja que és molt important per a ells, tant a nivell cerimonial com religiós", com les cintes de colors i d'altres objectes d'artesania. Per acompanyar l'actuació també van portar "música autòctona de les noves versions del poble mapuche".

Comenta aquest article