Cultura

La col·lecció "Papers de circ" de l'artista Karoli porta el món del circ a la sala Àgora

Per Berta Ruiz

L'exposició sobre el món del circ està instal·lada a la sala Àgora del consistori cambrilenc

La sala Àgora del consistori cambrilenc acull des del passat divendres l'exposició "Papers de circ", una col·lecció sobre el món del circ, recollida per l'artista, malabarista, col·leccionista i "còmic sobre rodes", Ramón Muñoz Farreny "Karoli". L'acte d'inauguració va anar a càrrec del regidor de Cultura de l'Ajuntament de Cambrils –Joan Recasens–, ja que no es va poder comptar amb la presència de l'artista.

La mostra, emmarcada en el programa "Dies de llibres", recull diferent material iconogràfic relacionat amb aquesta art escènica, influenciada al llarg de la història per les diferents tendències de les arts plàstiques del segles XIX i XX. En aquesta es poden trobar objectes ben diferents com postals, programes de mà, segells, revistes, targetes de visita, cromos, pintures, programes de cinema o fins i tot petits joguets relacionats amb el circ. Tot plegat, és una panoràmica general sobre les arts a la pista, sobretot relacionades amb la publicitat, la promoció d'artistes o dels espectacles de circ al llarg dels anys.

L'exposició "Papers de circ" es podrà visitar a la sala Àgora de l'Ajuntament de Cambrils, fins el proper 22 de maig.

Altres activitats del "Dies de llibres"

La mostra "Papers de circ" està dins del programa "Dies de llibres a Cambrils", que té lloc entre l'1 i el 26 d'abril. Precisament dins d'aquesta mateixa programació, aquest cap de setmana també han tingut lloc d'altres activitats. Divendres a la nit, la sala Ka l'Arrib va acollir el concert del cantautor tarragoní Josep Romeu. El jove cantant va presentar el seu primer disc "Petjades", en el què hi destaquen els temes de crítica social i també el seu vessant més personal. Per altra banda, ahir diumenge 19 d'abril també va tenir lloc una ruta literària organitzada per la Biblioteca Municipal sota el títol de "Lletres de mar" amb Carles Alcoy. Finalment, ahir a la tarda al teatre del Casal Parroquial de l'Església de Sant Pere, els més petits van poder gaudir d'una nova sessió del "Diumenges al teatre". En aquesta ocasió amb Talia Teatre que va presentar "El gran guirigall", una història en la què hi van participar els personatges de conte més coneguts com la caputxeta vermella, la Blancaneus, el Gegant del Pi o en Peter Pan.

Comenta aquest article