Informació general

CDC fa un repàs als seus 30 anys d'existència a Cambrils a través d'una exposició

Per Lluís Rovira i Barenys, Raquel Samaniego

Josep M. Cullell en un moment del seu parlament durant la inauguració, el passat divendres al vespre, de l'exposició sobre els 30 anys de CDC a Cambrils

El passat divendres, l'agrupació local de Convergència Democràtica de Catalunya inaugurava una exposició sobre els 30 anys que el partit porta a Cambrils, en la qual fa repàs a la seva trajectòria. D'aquesta manera, el grup ha volgut mostrar al públic la seva cara més social, recordant amics, personatges destacats i excursions, ja que, segons van dir, "la part política ja es coneix, així que el nostre objectiu és mostrar tota la part social de Convergència". La mostra estarà a l'Espai el Pati del Centre Cultural fins el proper 16 de maig.

L'exposició està organitzada cronològicament, i s'exposen fotografies i dates destacades de la vida política d'aquests 30 anys. El recorregut de l'exposició també destaca els cinc candidats que CiU ha presentat en els comicis electorals municipals al llarg d'aquests anys: Francesc Rom, l'any 1979; Lluís Recasens, l'any 1983; Josep M. Panicello, els anys 1987, 1991 i 1995; Joan Serra, els anys 1999 i 2003; i Mercè Dalmau, l'any 2007.
Una altra de les finalitats de l'exposició és la de donar a conèixer a aquelles persones que simpatitzen amb el grup, tots els personatges que han estat importants dins el partit, fa tres dècades.

Josep Maria Cullell inaugura l'exposició

L'acte inaugural va aplegar un bon nombre de persones, molts d'ells exregidors de CDC a l'Ajuntament de Cambrils. El convidat va ser Josep M. Cullell, president del consell assessor de CDC, que va intervenir després que Joan Llaveria i Mercè Dalmau fessin una breu introducció a l'acte. Cullell, un dels fundadors de CDC i que va ser diputat a les Corts, regidor de l'Ajuntament de Barcelona i conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d'Economia i Finances de la Generalitat, va fer una llarga exposició amb un to marcadament polític.

Primer que tot, Cullell va explicar la seva vinculació amb Cambrils, on els seus sogres disposaven d'un habitatge de segona residència. L'exconseller va justificar el seu retorn a la política activa, juntament amb altres companys, motivats per una necessitat "davant la situació de desgovern que estem vivint. En el seu moment fins i tot vaig trobar bé que hi hagués una alternança en el govern de la Generalitat ja que 23 anys de govern són molts anys i es fàcil adquirir certs vicis. Ara bé, el que està passat ara és clamorós tant per la mala entesa del tripartit com pel tracte que s'està fent des del govern central en el tema del finançament". Cullell també va recordar, ara que s'ha fet pública la sentència del cas Ferreres, que els únics que han anat a la presó per finançament il·legal del seu partit han estat els diputats socialistes Sala i Navarro i que quan això va passar el president Pujol els va enviar una carta de suport, "en canvi ara, que encara està per veure com s'acabarà el cas davant el recurs presentat, el secretari d'organització del PSC ja ha fet declaracions parlant de corrupció de manera continuada".
Josep M. Cullell també va fer una crida a preservar els valors de la societat catalana.

Comenta aquest article