Societat

Un equip de la televisió japonesa filma a Cambrils pel programa documental "Europa a través de l'aigua"

Per Berta Ruiz

L'equip de la televisió japonesa va gravar al moll de pesca

Durant tota la jornada d'ahir dijous, un equip de la televisió japonesa BC NTV AX ON va ser present a Cambrils per tal de filmar unes imatges del port pesquer cambrilenc, de l'arribada de les barques després de la jornada de treball o de la gastronomia cambrilenca a través del restaurant Joan Gatell.

El coordinador d'aquesta televisió japonesa –Terumi Moriya– va atendre els mitjans de comunicació cambrilencs i va explicar els motius d'aquesta visita. Segons va dir Moriya, "estem preparant una sèrie de programes documentals sota el títol de: "Europa a través de l'aigua" (Water journey in Europa). Estem presentant una sèrie de ciutats d'Europa a través de l'aigua, presentant la seva història, la seva cultura, la forma de vida... Estem enfocant un capítol sobre Barcelona i també sobre la Costa Daurada, i hem escollit Cambrils perquè és una ciutat gastronòmica i molt arrelada al treball de la pesca. A més, és un poble molt pintoresc de pescadors".

Cal destacar que Cambrils, juntament amb Barcelona i Tarragona seran les úniques ciutats que es filmaran a Catalunya. Sobre Tarragona, Terumi Moriya va dir "també volíem presentar la història romana, molt important en aquesta ciutat". També visitaran altres punts de Navarra i Aragó. El programa s'emetrà a principis del proper mes de juny, en un canal d'alta definició i d'àmbit estatal.

Comenta aquest article