Informació general

La demanda de places escolars s'estabilitza enguany en comparació amb el creixement d'anys anteriors

Per Raquel Samaniego

Imatge dels alumnes d'una classe d'infantil del CEIP Mas Clariana durant la inauguració del centre

El passat 3 d'abril va finalitzar el període de preinscripcions a les escoles per als nens i nenes d'entre 3 i 16 anys, és a dir, els que cursen educació infantil, primària i secundària. El nombre total de preinscripcions a infantil i primària, la majoria d'elles a P-3, va ser de 359, tres per damunt que l'any anterior, quan es van arribar a les 356. Pel que fa a la secundària, els preinscrits a la ESO enguany són 185, en comptes dels 197 de l'any passat. Aquestes dades són provisionals, ja que la sol·licitud de plaça es pot fer fins al setembre.

El nombre total de nens i nenes que cursaran els seus estudis als centres de Cambrils aquest any, de moment, són 1.084 en educació infantil, 1.742 en primària i 1.206 més en la ESO. L'anàlisi que en fa el regidor d'Educació de Cambrils —Salvador Matas— és que, així com en els últims anys es detectava un creixement a través dels cursos més baixos, sobretot a P3, enguany la situació s'ha estabilitzat, i hi ha aproximadament el mateix nombre d'alumnat que l'any passat. Les noves famílies arriben a Cambrils de manera més pausada, tot i que el regidor admet que "aquests nens que van entrar continuen estudiant, i per tant aquestes famílies continuen residint al municipi". Així, en cursos com tercer, quart, cinquè i sisè de primària, que fins ara tenien menys volum d'alumnes, ara estan creixent. "Són famílies que van arribar i que van provocar al seu moment un creixement important", diu el regidor.

Oferta i demanda escolar equilibrada

Segons va explicar Matas, la situació als CEIP és que el Mas Clariana, que és el nou centre de Vilafortuny, està omplint pels cursos més elevats; el Guillem Fortuny, ubicat a la urbanització dels Ametllers, enguany ja acabarà completament la seva implementació de tots els nivells educatius; i la Bòbila, que es un centre de nova creació al Nou Cambrils, el curs vinent ja tindrà oferta de tots els cursos. "Per tant, la situació és de consolidació més que de creixement", assegura.

"És una bona notícia, perquè cada any creixi constantment el nombre d'alumnes vol dir que hem de pensar en nous centres i això té una certa problemàtica. És positiu que s'hagi arribat a una estabilitat i que ara es permeti acabar de construir els centres on realment hi ha demanda", manifesta. Amb el nombre d'alumnes total que hi ha en aquests moments i el total de centres escolars, "donaríem per satisfeta la demanda que tenim i cobriríem per cobertes les necessitats dels ciutadans. Encara quedaran algunes aules vacants, a l'espera de que acabin d'omplir-se, però donem satisfacció a la demanda", conclou.

Comenta aquest article