Esports

Cambrils només compta com a subseu d'esports d'exhibició en la candidatura de Tarragona per als Jocs Mediterranis

Per Lluís Rovira i Barenys, Raquel Samaniego

El futbol sala serà un dels esport d'exhibició que es disputaran a Cambrils, junt amb el pàdel

La candidatura de Tarragona per a ser la seu dels Jocs Mediterranis del 2017 només compta amb Cambrils com a subseu de dos dels esports d'exhibició, el futbol sala i el paddel.  Aquest aspecte es va conèixer el passat dijous 2 d'abril, amb motiu de la presentació del Dossier de Candidatura que Tarragona 2017 ha de lliurar al Comitè Olímpic Espanyol (COE) per tal d'optar a l'organització dels XVIII Jocs Mediterranis.

En un principi, Cambrils havia de ser subseu amb esports com la vela, el tir amb arc i la lluita, però la mateixa candidatura de Tarragona 2017 va decidir retirar les ciutats del Vendrell, Valls i Cambrils perquè "el Comité Olímpic Internacional dóna més punts en la valoració tècnica per quantes menys propostes de subseus hi hagin", expliquen fonts de la candidatura.

A banda dels esports olímpics que intervenen en els Jocs Mediterranis, s'han d'incloure els esports d'exhibició, així com un programa cultural que ha de donar cobertura abans i durant els Jocs, i aquí és on entrarien aquestes tres poblacions. "Quedarien com a subseus d'esport d'exhibicions per les seves bones condicions a nivell d'instal·lacions i per la predisposició dels ajuntaments a col·laborar", manifesten.

Aquesta decisió ha estat presa per la mateixa candidatura de Tarragona, tot i que el mateix Comité Internacional podria realitzar canvis si finalment Tarragona és seu dels Jocs. "Aquests Jocs tenen tots els esports olímpics més tres, que ja formen part del programa, com són el golf, el karate i la petanca. Però també s'afegeixen esports d'exhibició com l'hoquei, per la llarga tradició que hi ha a Catalunya, i els esports més urbans, com l'skating", afirmen.

Decepció a l'Àrea d'Esports de Cambrils

El regidor d'Esports de l'Ajuntament de Cambrils, Joan Recasens, s'ha mostrat decebut per aquesta decisió de la candidatura de Tarragona 2017, "en un primer moment ens van dir que podíem ser subseu i nosaltres vam passar per ple que donàvem suport a la candidatura. Més tard ens van comunicar que podríem ser subseu dels esports de vela, tir amb arc i lluita i n'estàvem contents tot i que, com a regidor, sol·licitava, a més, altres esports. Així doncs, els hi vam demanar tenir-ne algun més, els hi vam demanar reunió. Més tard, van venir un dia i ens van comunicar que el Comitè Olímpic, en la reunió que havien tingut ells, els va comunicar que hi havia massa subseus i que Cambrils havia caigut com a subseu i que ens donaven el futbol sala i el paddel com a esports d'exhibició".
El regidor d'Esports ha explicat que en aquesta reunió els va mostrar el seu desencís "ja que considerava que no era la manera de comunicar-nos que queiem com a subseu, que ens ho podien haver comentat i no per entrar en un mercadeig de subseus sinò per a fer valer la capitalitat de Tarragona. Amb aquesta decisió es dóna l'esquena a una part del territori i considerar només a Reus, Calafell, Vila-seca i Salou i deixar fora a Cambrils, Valls i el Vendrell no crec que sigui convenient".

De totes maneres, Joan Recasens diu que Cambrils accepta, de moment l'oferta de Tarragona 2017 "tot i la gran decepció que suposa no tenir la vela, després que fins i tot es va treballar per a ser subseu en els Jocs Olímpics de Barcelona, l'any 1992". Recasens també diu que, passat Setmana Santa, "reuniré a tots els grups polítics, els de govern i els de l'oposició, explicar-los-hi i parlar-ne entre tots, així com amb les entitats que havien d'haver estat implicades en la primera proposta, com el Club Nàutic o el Cul d'Arquers de Cambrils. Mirarem si podem fer pressió i decidirem la postura a prendre".

Comenta aquest article