Esports

El Club d'Atletisme participa a la Lliga Catalana de Clubs i a la triangular de seleccions de proves combinades

Per Pere Ferrando

Fotografia de l'equip femení del Club d'Atletisme Cambrils junt amb l'entrenador Pere Ferrando

El passat diumenge 5 d'abril es va disputar a l'Estadi d'Atletisme de Valls, la primera jornada de la Lliga Catalana de Clubs de segona divisió femenina, que és la màxima competició a nivell de clubs de Catalunya. Les atletes del Club Atletisme Cambrils participaven 14 anys després de la primera incursió del club en una Lliga Catalana Femenina. L'objectiu principal era aprofitar les excel·lents individualitats de les atletes de la categoria juvenil i júnior i ensamblar-les amb atletes amb més experiència i atletes més joves per a configurar un bloc amb perspectiva de futur.

Les lesions de la Mercè Pagarolas i la Elisa Laguna i l'absència de la Judith Codorniu per estar participant en un encontre amb la Selecció Catalana dificultava, inicialment, les expectatives d'assolir un dels primers llocs. Per si no fos poc, la lesió de la Sandra Álvarez al primer llançament de javelina va fer preveure que l'actuació de l'equip estaria molt per sota de les seves possibilitats reals.

Les proves que es van disputar van ser els 100, 400 i 1.500 metres llisos, els 100 metres tanques, el salt d’alçada i llargada, i el llancament de pes i javelina. Les atletes participants del Club cambrilenc van ser Nastia Skrynnyk, Courtney Simms, Marta Benach, Tania Borrero, Elisa Laguna i Sílvia Gutiérrez. Aquesta última, amb un registre al 100 metres tanques de 16’’9, va quedar segona a la classificació i assolia el Rècord de Cambrils absolut que estava en poder de la Judith Codorniu. L’Elisa Laguna tot i estar lesionada, va contribuir amb l’equip en proves que no són la seva especialitat més destacada, tot i que són proves presents a la heptatló. A més, la Tania va obtenir la única victòria a nivell individual amb el llançament de pes.

En sisena posició de set equips participants

La bona actuació de l'equip no va poder compensar tot el seguit de baixes significatives ja esmentades, classificant-se el conjunt a la sisena posició final de 7 equips participants. Tot i això, amb els 106,5 punts assolits només es troben a 20 punts d'una de les places de la fase d'ascens.

La propera cita serà el diumenge 19 d'abril, a l'Estadi Municipal d'Atletisme de Cambrils, gairebé coincidint amb el dia que es va inaugurar la instal·lació, el 20 d'abril d'ara fa dos anys. La intenció del Club Atletisme Cambrils és aprofitar aquesta data per a organitzar la segona jornada de la Lliga Catalana de Clubs en commemoració de l'esdeveniment. Tanmateix, una altra de les intencions és apropar una competició d'atletisme important, amb atletes de categoria absoluta, als habitants de Cambrils en general i als aficionats a l'atletisme en particular. A més, en aquest cas concret, l'ajut del públic serà vital per a intentar sumar el màxim de punts possibles i possibilitar el fet de remuntar posicions.

 
 
 A dalt, Judith Codorniu disposada a realitzar la prova de salt d'alçada. A sota, Jhon Reales  realitzant també, la prova de salt d'alçada.
Triangular de seleccions de proves combinades


També el passat cap de setmana es va disputar, a l’Estadi d’Atletisme de Barberà del Vallès, el segon Triangular de Proves Combinades. L’encontre tenia lloc entre les selecions de Catalunya, Comunitat Valenciana i Múrcia. Per part del Club Atletisme Cambrils van estar convocats per la Selecció Catalana dos atletes: la Judith Codorniu i el Jhon Reales, ambdós a la categoria juvenil. És el primer cop a la història del club que atletes de proves combinades participen com a integrants de la Selecció Catalana. La temporada passada la Sílvia Gutiérrez va estar convocada, però una malaltia va impedir la seva participació.

El Jhon Reales va fer millors marques personals als 100 metres llisos i al salt de llargada, i unes marques notables al pes i a l’alçada.
Malauradament, un esguinç al turmell va impedir que pugués competir a la segona jornada. Al final de la primera jornada anava tercer a la classificació general.

La Judith Codorniu no va fer cap marca personal, però els seus registres van estar molt propers al seu màxim rendiment, mantenint una molt alta regularitat que la van portar a sumar un total de 2.718 punts, a només 74 punts de la seva millor prestació que encara es manté com a Rècord de Cambrils. A la classificació final la Judith era setena, contribuïnt amb els seus punts al segon lloc de Catalunya a la competició.

Comenta aquest article