Cultura

L'artista cambrilenca Nuri Mariné exposa a la Torre Vella de Salou part de la seva col·lecció 'Celitre'

Per Raquel Samaniego

Nuri Mariné té al seu taller alguns dels quadres d'aquesta col·lecció, anomenada 'Celitre'

La cambrilenca Nuri Mariné va inaugurar, el passat 2 d'abril a la Torre Vella de Salou, una vintena de quadres de la seva col·lecció 'Celitre', en els quals expressa una visió personal del cel i, també en algunes pinzellades, del mar. Es tracta d'una exposició en la que ha treballat uns dos anys i en la que veu el cel "com un estat de pau, en el que es busca la tranquil·litat i la calma, la felicitat... El veig com l'espai on no hi ha dubtes, com la línia de l'horitzó on tot desapareix, on et tornes més savi, on hi ha moments de felicitats".

L'artista ha pintat la major part de quadres de blanc, amb algunes figures humanes en estat de relaxació. Tal com explica Mariné, "potser en el cel aquesta felicitat pot ser la mort, però segur que a la terra també la podem tenir", i aquest és el cel que ella imagina.

Aquesta exposició estarà al pis superior de la Torre Vella fins el 19 d'abril i en horari de 18 a 20 hores de dimarts a dissabtes i els diumenges d'11.30 a 13.30 hores. Durant la inauguració, el músic reusenc Xavier Macaya va oferir un concert especial de viola de roda per aquesta mostra, amb cançons orientals. D'altra banda, el dia 7 de maig, la cambrilenca exposarà la mateixa mostra, però ampliada, al Palau de la Diputació de Tarragona, on tots els interessats podran veure entre 20 i 30 d'aquests quadres de grans dimensions.

Comenta aquest article