Societat

La benedicció de Rams enceta els actes litúrgics de la Setmana Santa a Cambrils

Per Lluís Rovira i Barenys

Moment de la benedicció de palmes i rams, ahir al Santuari de la Mare de Déu del Camí

Les tres parròquies cambrilenques es preparen per a viure amb intensitat els actes litúrgics de la Setmana Santa. Ahir, diumenge de Rams, la benedicció de palmes i de rams va ser un dels actes populars que va estar present a cadascuna de les tres parròquies, la de Santa Maria, la de Sant Pere i la de Santa Maria de Vilafortuny.
A la parròquia de Santa Maria la benedicció es va fer a les escales del santuari de la Mare de Déu del Camí i a les parròquies de Sant Pere i de Santa Maria de Vilafortuny es van fer davant les portes de les respectives esglésies parroquials.

Setmana Santa a Cambrils

La benedicció dels Rams, que un any més ha comptat amb una gran participació popular, ha encetat els actes litúrgics de la Setmana Santa. Cal dir que la programació de Setmana Santa s'encetava el passat dissabte amb la conferència sobre "Les processons de Setmana Santa: folklore o professions de fe?", a càrrec de mossèn Joan Aragonès, a l'església parroquial de Santa Maria.

El proper acte destacat de la Setmana Santa a Cambrils tindrà lloc demà dimarts a les 9 de la nit en què s'iniciarà el trasllat en processó, des de la parròquia de Sant Pere fins a la parròquia de Santa Maria, de la imatge de Jesús Natzarè. Participaran en aquest acte els Armats de la Congregació de la Sang de Cambrils i els confrares de l'Associació d'Antics Alumnes de la Salle, de la Confraria de la Mare de Déu dels Dolors i de la Congregació de la Puríssima Sang. Tancarà la processó la banda de Cornetes i Tambors Verge de Misericòrdia de Reus.

Bon temps i molts visitants

Des del punt de vista turístic, Cambrils enregistrava ahir una nombrosa presència de visitants a la zona del Port, coincidint, a més amb una jornada en què el bon temps va ser el denominador comú. En aquest sentit cal dir que, al migdia, va aparèixer un banc de boira al port que es va dissoldre força ràpid.

Cambrils va rebre aquest cap de setmana un bon nombre de visitants a la zona del Port

Comenta aquest article